loading
close
SON DAKİKALAR

İntikamcı anlayış “bir ilki” gerçekleştirdi

Can Ataklı
Tarih: 19.03.2018
Köşe: Günlük Yazılar
Kaynak: Can Ataklı-Korkusuz

Can Ataklı: Ve Türkiye en tepesindeki kişinin “intikamcı” anlayışına bir kere daha teslim oldu.

SOSYAL MEDYA

Ve nihayet Aktroller “larda yüzen al sancak” ile tanıştı

Gazetecilik ve televizyonculukla birlikte sosyal medyada da aktif bir çaba içindeyim biliyorsunuz.
Twitter, Facebook ve Instagram’da hesaplarım var.
Özellikle Twitter hesabım hayli hareketli. Şu sıralar 900 bini geçti takipçi sayısı.
Twitter üzerinden daha çok yazılarımı, akşam üzerine doğru Korkusuz Gazetesi’ndeki sayfamın görselini, Halk TV’deki Yazıişleri programının içeriğini ve konuklarımı paylaşıyorum.
Bazı zamanlarda da günün gelişmeleri üzerine bazı fikirlerimi yazıyorum.
Geçen haftanın son üç günü benim için çok eğlenceli geçti.
Yazdığım bir twite kendini Erdoğan’ın fedaisi gibi gören Aktrollerin gönderdiği “güya” eleştiri mesajları gerçekten evlere şenlikti.
“Eğlenceli” dediğime bakmayın, aslında bir kesimin akıl, zeka ve mantık düzeyinin ne olduğunu göstermesi açısından aslında çok ibretlik ve üzüntü vericiydi.
Daha sonra bu köşede yazdığım bir konuyu önce bir twit olarak paylaşmıştım.
Şöyle yazmıştım; Anayasanın değiştirilemez ilk üç maddesine göre İstiklal Marşı zaten değiştirilemiyor. Erdoğan da bunu biliyordur mutlaka.
Şenlik ondan sonra başladı. Aktroller “çakma akıllarıyla” beni eleştirmeye başladı. Çünkü ben “aptal olduğum için” Erdoğan’ın sözlerini anlamıyormuşum veya anlamazdan geliyormuşum.
Meğer Erdoğan benim yazdığım gibi “marşın değiştirilmesini” istememiş ki, onun istediği bestenin değiştirilmesiymiş.
Ki zaten aslında milletimiz de 88 yıldır İstiklal Marşı’nın bestesinin değiştirilmesini istiyormuş.
Hepsi yarım saat içinde çok sayıda bu tür mesaj gelince dayanamadım ve şu twiti paylaştım bu kez; Sabah sabah çok şaşırdım. “İstiklal Marşı anayasanın ilk üç maddesine göre değiştirilemiyor” diye yazdım. “Marş değişmiyor ki bestesi değişiyor” diye bir sürü mesaj geldi. Marşı ne zannediyorlar acaba? Akıl zeka ve mantık bu kadar geriye düştüyse insan umutsuzluğa kapılıyor.
Bu “uyarıcı” mesajdan sonra bir süre bu “pek akıllı” mesajlar kesildi. Sonra baktım ki akşama doğru tekrar yoğunlaşıyor.
Bir mesaj daha paylaştım. Şöyle dedim bu kez; Sabahtan beri hâlâ “marşı değil bestesini değiştirecek” diyenler var. Benimle kafa mı buluyorlar yoksa bunlar gerçekten böyle mi? Ya da benim twit hesabını “cehalet yarışmasına başvuru” masasına mı döndürmeye çalışıyorlar?
Tabii ben de biliyorum, bu mesajların çoğu bizzat iktidarın yönetimindeki “trol ekibinden” geliyor. Ama nereden gelirse gelsin bilgi ve algılama seviyesinin bu kadar düşmesi insanı çok üzüyor.
Bu bilgisizlik içinde bir de “İstiklal Marşı’nın ilk kıtasının müzikle tam uyum sağlamaması” sorununa parmak basanlar var ki insan gülsün mü ağlasın mı bilemiyor.
Birçok kişi “larda yüzen al sancak ne demek arkadaş?” diye soruyordu. Sanki bugüne kadar bunun farkındaymışlar da…. Tövbe tövbe..
Neyse, yazıyı daha fazla uzatmayayım.
Bu konu ile ilgili gelen bazı mesajları seçip buraya koyuyorum.
Okuması sizin için de eğlenceli olacaktır. (Mesajlar aynen geldiği gibidir)
-İstiklal marşının değiştirileceğini kim söyledi. :). Ne kullanıyorsunuz siz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları