loading
close
SON DAKİKALAR

Askercilik

Melih Aşık
Tarih: 05.06.2018
Kaynak: Milliyet - Melih Aşık

Melih Aşık; Bunun böyle olmasında bedelli askerlik sisteminin de büyük rolü var tabii... Gençler askerliği geciktirebildiği kadar geciktirmek ve parayı bastırıp bedelli yapmak hevesinde...

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerle sohbet toplantısında askerlikle ilgili konulara da değiniyor.... Askerlik çağına gelenlerin sayısı 585 bin, yoklama kaçağı 570 bin, bakaya (sevk tarihinde askere gitmeyen) 57 bin... Yıllık asker ihtiyacı 365 bin... Bu birikimi eritmek 16 yıl sürüyor...

/* */
Geçmişte askerden kaytarmak kolay değildi... Anlaşılan son yıllarda kolaylaşmış, bu yüzden epey birikme olmuş.

Bunun böyle olmasında bedelli askerlik sisteminin de büyük rolü var tabii... Gençler askerliği geciktirebildiği kadar geciktirmek ve parayı bastırıp bedelli yapmak hevesinde...

Bunun sonuçları ne olur? emekli general Nejat Eslen’i dinleyelim:

“Son yıllarda profesyonel orduya geçiş başladı. Askere alınan gençler geri planda tutuluyor. Ancak günün birinde birden fazla cephede savaşmak zorunda kalırsak profesyonel ordu buna yetmez. Günün birinde topyekûn savaşa da girebiliriz. O yüzden her erkek Türk vatandaşı kısa da olsa askerlik yapmalıdır. Yurt ve ulus savunmasında kendine düşeni yapacak kadar askerlik mesleğini öğrenmelidir. Öte yandan bedelli yüzünden fakir aile çocukları kendilerini aptal yerine konmuş hissediyor ve askerliğin ve yurt savunmasının manevi değeri kalmıyor... Bütün bunlara dikkat etmeliyiz...”

Atatürk Havalimanı

Star Tv’deki röportajda Nazlı Çelik’in “Atatürk Havalimanı ismi kalabilir” şeklindeki ifadesi üzerine Erdoğan, “Atatürk Havalimanı, İstanbul’da vardı. Birçok yerde de zaten var. Şimdi olmayanı buraya vermek herhalde çok daha isabetli olur ve yeni yeni bazı isimlerle temayüz etmekte de fayda var” dedi..

Kısaca “Atatürk Havalimanı artık olmayacak” diyor Erdoğan.

Böylece Türkiye’nin hiçbir yerinde Atatürk Havalimanı olmayacak...

Menderes var Demirel var, Atatürk yok...

Muharrem İnce ise “Eskisini söküyorsan, yenisine aynı ismi vereceksin. Taşıma bahanesiyle adını değiştiremezsin” diyor.

Yeni havalimanının adı da Atatürk olmalı...

ESAD

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fırat’ın doğusunda hakimiyet kuran YPG / PYD ile müzakereye oturmak istediğini ama sonuç alınmazsa YPG / PYD’nin kontrolündeki bölgeleri ‘güç kullanarak’ ele geçireceklerini söyledi.

Türkiye eğer YPG’yi etkisiz hale getirmek istiyorsa Esad’ı desteklemek zorunda. Oysa Ankara ne yapıyor? PYD/ YPG’yi himayesine almış ABD ile iş birliği yaparak çözüm arıyor. Bu iş birliğinin PYD’nin sınırımızda devletçik kurmasıyla sonuçlanacağı belli. ABD’nin hedefi bu. Biz de ABD’nin hedefinin bu olduğunu biliyoruz. O zaman?

METEO

Türkiye, son 38 yılın en yağışlı mayıs ayını yaşadı. Ani ve şiddetli yağışlar, başta Ankara pek çok kentte afete dönüştü. Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, şehirleri vuran sellerin nedenini anlatırken diyor ki:

“Şehirlerde nüfus yoğunluğu arttı. Kalabalıklaştıkça vücut ısılarımız ısı adacıklarına yol açıyor. Isınan hava yükselip soğuk havaya çarpıyor ve şiddetli yağış başlıyor”...

Bu durumda kurak yıllarda şehirlerin halkı koşu yapar ve ısınırsa yağmur yağmasını sağlayabilir. Dünya çapında bir keşif bu!

CeHePe

Atilla Aşut dostumuz Birgün’de Saray’ı uyarıyor:

“Bizim abecemizde ‘ha’ diye bir harfin olmadığını; Türkçedeki tüm sessiz harflerin, önlerine “e” ünlüsü konularak seslendirileceğini; CHP kısaltmasının da bu nedenle “Ce-He-Pe” diye söyleneceğini ilkokul bebeleri biliyor bugün.”

Yani Cehape, Mehape yanlış... Cehepe, Mehepe doğru söyleniş...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları