loading
close
SON DAKİKALAR

Hayırlısı olsun!

Melih Aşık
Tarih: 05.05.2018
Kaynak: Milliyet

Melih Aşık: Böyle durumlarda ilk söz olarak “Hayırlı olsun” denir... Hayırlısı oldu... CHP olabilecek en iyi ismi cumhurbaşkanı adayı seçti.

Böyle durumlarda ilk söz olarak “Hayırlı olsun” denir... Hayırlısı oldu... CHP olabilecek en iyi ismi cumhurbaşkanı adayı seçti.

/* */
Böylece Kemal Kılıçdaroğlu son bir yılda en başarılı üçüncü adımı atmış oldu... Birinci adım Adalet Yürüyüşü.. İkinci adım İYİ Parti’ye 15 milletvekilinin verilmesi... Üçüncü adım da işte bu; Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığı... O İnce ki son kurultayda Kılıçdaroğlu’na kürsüden demedik laf bırakmamıştı.

En korkulu olasılık CHP’li olmayan birinin aday yapılmasıydı... İkinci kötü olasılık hitabet yönü zayıf birinin adaylığı idi... Muharrem İnce adı ile her iki korku geride bırakıldı...

İnce fizik öğretmenidir. Matematik bilir. Bilime saygılıdır.

Vaatlerini daha önce açıklamıştı:

“Cumhurbaşkanı yardımcılarını baştan ilan edeceğim: Bir yanıma muhafazakâr bir ismi, bir yanıma milliyetçi bir ismi, bir yanıma bir Kürt’ü, bir yanıma bir Alevi’yi alacağım Cumhurbaşkanlığı yardımcısı olarak.”

“En büyük vaadim huzur olacak.”

“Seçilirsem Beştepe’de oturmam. Çankaya Köşkü’ne geçerim.”

“En büyük hayalim, sokakta tek başına yürüyen, bisikletiyle dolaşabilen, çevresinde koruma ordusu olmayan bir Cumhurbaşkanı olmak...”

CHP ikinci tura kaldığı takdirde de Erdoğan’la başa baş yarışacak bir adayı sahneye sürmüş oldu.

İnatçı bir kişilik...

Anne tarafından Karadenizli, baba tarafından Balkan göçmeni... İnatçı bir kişilik Muharrem İnce... Ettiği sözden, attığı adımdan dönmeyi sevmiyor. Sık sık:

- Ben kamyoncu Şerif’in oğluyum, bende geri vites unutulmuştur, diyor...

2011 seçimlerinin ardından CHP “Cezaevindeki arkadaşlarımız çıkmadan yemin etmeyeceğiz” sözü vermiş, sonra bu sözden dönülmüştü. İnce bu dönüşü çok sert eleştirdi. 2016’da partisinin HDP ile aynı safta görünmemek için dokunulmazlıkların kaldırılmasına onay vermesini aynı şiddette eleştirdi:

- Ben Anayasa’ya sadakat yemini ettim, genel başkan talimat verse de bu yemini değiştiremez, diyordu... Milletvekili seçilince mal varlığını açıklayan 5 milletvekilinden biridir.

KIRMIZI

Kırmızı Kedi Yayınevi son yıllarda çok güzel, iddialı, cesur kitaplar bastı. Yayınevi sahibi Haluk Hepkon aynı zamanda iyi bir işadamı olmalı... Kısa sürede yayıncılıkla birlikte kitabevlerini de büyüttü. İşe Beyoğlu Tünel’de küçük bir dükkanla başlamışlardı. Son iki yıl içinde Beşiktaş’ta iki,  Kartal’da, Rami’de, Gümüşsuyu’nda birer kitabevi daha açtılar. İzmir’de Karşıyaka ve Alaçatı’da birer satış mağazaları var. Dün Beşiktaş’ta, eski Alkım Kitabevi’nin binasında açılan Kırmızı Kedi mağazasını gezdik. 5 kat üzerine enfes bir mağaza olmuş. En üst iki katına deniz gören iki kafe açılmış.

Kitabevi kendi bastıkları kitaplara yüzde 35, diğer yayınlara yüzde 20 indirim uyguluyor.

Kitabevlerini keşfediniz. Bütün sırlar kitaplarda.

ÖNERİ

Muharrem İnce’nin adaylığı açıklanırken, dolar 4.29’u buldu.

Yandaş medya iktidara yaranacağız, muhalefeti yaralayacağız diye bu iki ilgisiz olaydan ilgili manşetler çıkarır mı çıkarır. Mesela ne mi çıkarır? Bir dostumuzun tahminleri:

“Hırçın üslup doları fırlattı”, “Piyasalar İnce’ye sert tepki verdi”, “Daha ilk günden TL’yi ince ince doğradı”, “Adaylığı bile yetti...”, “Bir de seçildiğini düşünün”, vb.

KISA

Ötekinin bir aptal kötü bir herif olduğunu ilan eden her kişi sonunda o kişi böyle birisi olmadığını gösterdiğinde öfkelenir.

     ? ? ?

Doğumundan 5 dakika sonra ismine, milliyetine, dinine ve mezhebine karar verirler ve sen ömrünün geri kalan kısmını seçmediğin şeyleri savunarak geçirirsin...

  (Facebook’tan)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları