loading
close
SON DAKİKALAR

Koruma altında...

Melih Aşık
Tarih: 17.03.2018
Kaynak: Melih Aşık-Milliyet

Melih Aşık: CHP’de örgütün sesini yöneticilere iletmek için düşünülmüş bir “Küçük Kurultay” uygulaması vardı. Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olunca ikinci bir denetleme organını tüzüğe yerleştirdi

İstiklal Marşı tartışmalarında Anayasa’nın emri galiba unutuluyor...
Bakınız Anayasa MADDE 3 ne diyor:
 
“Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı ‘İstiklal Marşı’dır.

Başkenti Ankara’dır.”

İstiklal Marşı Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri içindedir...

Sözleri aynen bırakılıp bestesi değiştirilebilir mi?

Hukukçu Hikmet Sami Türk’ün görüşü:

1) İstiklal Marşı, 88 yıldan beri Osman Zeki Üngör’ün bestesiyle çalınmakta ve söylenmektedir. Güftesi kadar bestesi ile de heyecan ve milli gurur kaynağı olmaktadır.

2) Anayasa’mızın değiştirilemez 3’üncü maddesine göre Türkiye Devleti’nin milli marşı İstiklal Marşı’dır. Marşımız güftesi ve bestesi ile bir bütün olup tümüyle anayasal koruma altındadır.”

Çin yükselirken...

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in (Şi Cinping) iki dönemden fazla görev yapabilmesi için Anayasa, Ulusal Halk Kongresi tarafından değiştirildi. Böylece kendisine ömür boyu liderlik yolu açıldı.

Jinping hem Çin’de hem dünyada sevilen ilkeli, barışçı, dürüst bir lider...

Çin’i dünya lideri yapma yolunda hayli mesafe aldı. Bu yolda hızla ilerliyor.

Kaynak Yayınları kısa süre önce özenli bir kitap yayımladı... “Çin’in Yönetimi” adlı 500 sayfalık bu kitaptan ilgimizi çeken bir bölümü okuyoruz:

“Xi Jinping parti yöneticiliğine başladıktan sonra annesi Qi Xin bir aile toplantısı düzenleyerek başka çocuklarının Xi Jinping’in görev yaptığı alanlarda ticari faaliyette bulunmalarını yasaklamıştı. Xi Jinping de anne babasının geleneğini sürdürerek her yeni göreve başladığında akraba ve yakınlardan görev yaptığı bölgede ticari faaliyette bulunmamalarını, kendisi adına hiçbir şey yapmamalarını ister, aksi halde onlara acımasız davranacağı uyarısında bulunurdu.”

Kimi kaynaklar Çin liderinin yakınlarını, başkentte iş kurmaması ve ticaret yapmaması yolunda uyardığını da bildiriyor. Devlet Başkanı Jinping aynı zamanda dünyaya model oluyor...

KURUL

CHP’de örgütün sesini yöneticilere iletmek için düşünülmüş bir “Küçük Kurultay” uygulaması vardı. Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olunca ikinci bir denetleme organını tüzüğe yerleştirdi: Onur Kurulu... Partinin geçmişteki yöneticilerinden oluşan bu kurul  yılda bir kez  toplanacak, eleştiri ve önerilerini genel başkana ileteceklerdi... Ne var ki ne Küçük Kurultay ne Onur Kurulu Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olduğu 6 yılda bir kez olsun toplanmadı. Ve her iki organ birkaç gün önce yapılan kurultayda tüzükten çıkarıldı. Böylece Genel Başkan rahatsız olacağı eleştiriler dinlemek tehlikesinden kurtuldu!

SELAM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün AKP il kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelecekti.

Erzurum Teknik Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin cep telefonlarına gönderdiği mesajda “Değerli öğrenciler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yarın şehrimize gelecektir. Saat 11.00’de Rektörlük binası önünde yapılacak karşılama töreni için tüm öğrencilerimizi bekleriz” dedi. Ancak programda üniversite ziyareti görünmüyordu.

Nitekim Cumhurbaşkanı üniversiteye uğramadan geldi ve döndü...

CHP Milletvekili Mazlum Nurlu: ”Selamsız Bandosu filmi Erzurum’da tekrarlandı” dedi.

TÜNEL

Karadenizli hapishanedeki hücresinde aylarca uğraşıp gizlice tünel kazmış...

Ve bir gece tünele girip ortadan kaybolmuş..

Fakat o ne? Yan hücredekiler bakmış, Karadenizli sabah yatağında uyuyor...

Yahu ne oldu sen kaçmadın mı?

- Dünkü provaydı, demiş laz, esas kaçış bu gece...

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları