loading
close
SON DAKİKALAR

Nagatomo!

Melih Aşık
Tarih: 03.02.2018
Kaynak: Melih Aşık: Milliyet

Melih Aşık: Japonlar Türk işçi ve teknisyenlerini hayli yetenekli buluyor, işe bağlılıklarını da yeri geldikçe övüyormuş...

Galatasaray sol bek mevkii için İtalya’dan Japon futbolcu Nagatomo’yu transfer etti... Böylece İstanbul’daki Japon nüfus bir kişi daha arttı...

Bilir misiniz... İstanbul’da günlük hayatta pek dikkati çekmeyen ama dikkate değer bir Japon topluluğu var...  Mitsubishi, Hitachi, Mitsui, Toyo, Panasonic, Toshiba gibi dünya devi şirketler Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Ayrıca Japonlar, son beş yılda 28 Türk şirketiyle birleşme ve satın alma gerçekleştirdi. Mars Lojistik, Inventram, Viko, Kırklareligaz Enerji, İnci Akü, Dyo Boya gibi pek çok önemli Türk şirketi son yıllarda Japonlar tarafından satın alındı. Geçenlerde bir Japon diplomat ile sohbet ediyorduk... İstanbul’da mühendis, teknisyen, yönetici olarak 1300 Japon’un çalıştığını anlattı. Bu ailelerin çocukları için 70 mevcutlu bir okul da varmış İstanbul’da.

Japonlar Türk işçi ve teknisyenlerini hayli yetenekli buluyor, işe bağlılıklarını da yeri geldikçe övüyormuş... Bu arada İstanbul’da Japon yemeklerini tadabileceğiniz 15 dolayında lokanta bulunduğunu da ekleyelim... Japonlar uygar, nazik, kibar insanlar... Futbolcu Nagatomo’ya da hoş geldin diyor, uyum sağlayacağını umuyoruz...

TTB deyince...

Savaşa hayır bildirisi yayımlayan Türk Tabipler Birliği yöneticileri gözaltına alındı. Başkanı üniversiteden uzaklaştırıldı. Savaş kararları, savaş önceleri tartışılır, eleştirilir. Savaş başladıktan sonra Silahlı Kuvvetlere Ulus’ça destek olunur. 

Kural ve gelenek budur. Bu arada Türk Tabipler Birliği’nin Güneydoğu konusundaki bildirileri yıllardır eleştiri konusudur. Bu sütunda da çok eleştirdik. Son savaşa hayır bildirisi de kuşkusuz eleştirilecekti. TTB kınanacaktı. Bu da yeterli ceza olacaktı.

Ancak hukukun dışına çıkılarak ağır cezalar verilmesi doğru olmadı. Böylesi uygulama bundan sonraki keyfi cezaları daha da meşrulaştırır. Türkiye son istatistiklerde hukukun üstünlüğü  sıralamasında 113 ülke arasında 101’inci sıraya düştü... Aynı kurum bizi 2014’te 59’uncu, 2015’te 80. sırada göstermişti. Yerimiz bu mu olmalıydı?

ANIT

TSK, ocak ayını içeren Anıtkabir ziyaretçi sayılarını açıkladı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; 2018’in ocak ayında Anıtkabir’i toplam 262 bin kişi ziyaret etti. 

2017 yılının aynı ayında Anıtkabir’i 184 bin kişi ziyaret etmişti. Anıtkabir’e ziyaret yüzde 42 arttı. Ne yapalım?

Halk Atatürk’ün büyüklüğünü her geçen gün biraz daha iyi anlıyor diye sevinelim mi? Halk çaresizleştikçe artık hayatta olmayan Atatürk’e sarılıyor diye hüzünlenelim mi?

Karar sizin...

GIDA

Çok muhterem doktor dostumuz Deniz Hızlıbacak ile sohbet ederken söz yiyeceklerle kanser ilişkisine geldi.. Deniz Bey,

- Bir kere zeytinyağını çok yiyeceksiniz, dedi, mümkünse ekmeği hiç yemeyeceksiniz... Glütensiz gıdalar alacaksınız... Ayrıca acıkmaktan korkmayın. Acıkınca yiyin. Çünkü acıkınca vücut önce zararlı yağları yakar...

Aklınızda bulunsun...

GERÇEK

Bir yalana inanmış bir kişi, doğruyu görünce fikrini değiştirir mi? 
Hürriyet’te Selçuk Şirin bir araştırmanın sonuçlarını veriyor:

- Brendan Nyhan ve Jason Reifler tam da bu soruya yanıt arayan bir deney yapmış. Araştırma sonucu çok ilginç. Yalan beyanata başta bir kere inandığını iddia eden kişiler doğru bilgiyi duyunca o yalana daha sıkı sarılır olmuş! O nedenle bu duruma literatürde ‘Geri Tepme Etkisi’ deniyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları