loading
close
SON DAKİKALAR

Sınav

Melih Aşık
Tarih: 15.02.2019
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; Eğer çalışmak, öğrenmek, sınavda başarılı olmak bir değer taşımıyorsa neden çalışıp yorulayım... Hayatta aç kalmamak, başarılı olmak için okul ve okumak dışında yollar denemeliyim.

KPSS’de aldığı 88.295 puanla fizik öğretmenliği alanında Türkiye birincisi olan Deniz Eren Demir, öğretmen olmak için girdiği mülakatta 54 puan alarak elendi. Demir, mülakat için çektiği zarftaki tüm soruları yanıtladığını, buna rağmen neden 54 puan aldığını bilmediğini söylüyor. Böyle bir olay yalnızca Deniz Demir Hanım’ı değil milyonlarca genci ilgilendiriyor. Genç insan bu manzara karşısında ister istemez şöyle düşünür:

- Eğer çalışmak, öğrenmek, sınavda başarılı olmak bir değer taşımıyorsa neden çalışıp yorulayım... Hayatta aç kalmamak, başarılı olmak için okul ve okumak dışında yollar denemeliyim.

Böyle bir tek olay tüm gençlerin motivasyonunu bozmak için yeterlidir.

Kaldı ki bu ilk sınav skandalı da değil.. Böyle onlarcası yaşandı...

Milli Eğitim Bakanlığı son olayla ilgili bir açıklama lütfeder mi?

ÇOCUK

Psikolog Acar Baltaş anlatıyor:

“Minnesota Üniversitesi’nin 25 yıl süren araştırma sonucu: 20’li yaşlarında en başarılı olan gençler, 3 - 4 yaşından başlayarak ev işlerine yardım edenler arasından çıkıyor. Küçük yaşta ev işlerine yardım etmek hayatın her alanına yayılan sorumluluk duygusu kazandırıyor.” Bu sonucu, çocuğun elini sıcak sudan soğuk suya sokturmayan ailelerin dikkatine sunalım...

ŞEYTAN BACALARI

Nevşehir Göreme’de peribacalarının ortasında, insanın görür görmez içini cız ettiren otel inşaatı sosyal medyaya yansıdı. Binlerce kınama aldı. Nihayet üç gün sonra yani dün Kültür Bakanlığı bir açıklama yaparak inşaatın durdurulduğunu açıkladı. Kimsenin kuşkusu olmasın...

Eğer iki katı çıkmış olan bu otel inşaatı tez zamanda yıkılmaz ise dikkatlerin dağıldığı bir anda bitirilip açılacaktır.

Kapadokya bölgesinde, Mesit mevkiindeki bu inşaat 2 ay önce başlamış. Kaymakam, İmar Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları Kurulu bu rezaleti görmezden gelmiş. Eğer sosyal medyaya düşmese anlaşılan iki üç ayda bitirilip hizmete girecekti. Bize armağan edilen doğayı ve doğal güzellikleri hak ediyor muyuz? İyi düşünelim!

NORVEÇ

Nejat Eslen dostumuz Norveç’te bir hafta geçirdikten sonra döndü. İzlenimlerini sorduk:

- Beni en çok elektrikli araçlar etkiledi, dedi.

- Nasıl?

- Norveç petrol ülkesi olmasına rağmen hızla elektrikli otomobile geçiyor. Şu anda araçların yüzde 30’u elektrikliye dönmüş. Tüm ünlü markaların elektrikli modellerini trafikte görebiliyorsunuz.

Norveç 2025’e kadar araçların yüzde 100’ünü elektriğe dönüştürmeyi hedeflemiş.

- Dertleri ne?

- Dertleri çevre kirliliğini önlemek. Elektrikli araca dönüşü özendirmek için bu tür araçlarda vergileri düşürüyor, otoparkları parasız hale getiriyorlar. Ayrıca elektrik petrolden daha ucuz. Tasarruf da söz konusu.

Biz maalesef bu tür konuların uzağında yaşıyoruz.

SAVAŞ

Suriye’de yürütülen askeri harekât ülkede patlıcan fiyatlarına kadar hemen her şeye yansıyor. Şu ünlü söz bir kez daha doğrulanıyor:

“Savaşlar çözdükleri sorunlardan çok daha fazla sorun yaratırlar...”

Benzer bir ünlü söz de şudur:

“Tarihi biliyoruz ama ondan ders almasını bilmiyoruz.”

SABOTAJ

AKP Ankara belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin yandaşları CHP adayı Mansur Yavaş’ın toplantılarını sabote etmek için 90 kişilik ekip kurmuş. İddiaya göre bu kişiler toplantıları sabote edecek, Mansur Yavaş’a halkın önünde onu güç duruma düşürecek sorular sorarak yayınlayacakmış...

Belediye Başkanlığı mücadelesinin bu düzeye düşmemesini temenni ediyor...

Özhaseki’nin bu söylentileri yalanlamasını bekliyoruz...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları