loading
close
SON DAKİKALAR

Sözler gerildi!

Melih Aşık
Tarih: 15.02.2018
Kaynak: Melih Aşık-Milliyet

Melih Aşık: Oysa gerilim ve çekişme her zamankinden daha yakıcı daha aşağılayıcı sözcüklere döküldü.

Atatürk düşmanla mücadelede üç kuvvetin tayin edici olduğunu söyler:

1. Milletin kendisi, 2. Meclis 3. Silahlı Kuvvetler...

Bu üç kuvvet iki cephede savaşır; 1. İç cephe 2. Dış cephe...
 
Gerisini Nutuk’tan okuyoruz:
 
“Asıl olan iç cephedir. Bu cephe bütün memleketin, bütün milletin meydana getirdiği cephedir. Dış cephe, doğrudan doğruya ordunun düşman karşısındaki silâhlı cephesidir. Bu cephe sarsılabilir, değişebilir, mağlûp olabilir; fakat bu durum, hiçbir zaman bir memleketi, bir milleti yok edemez. Önemli olan, memleketi temelinden yıkan, milleti tutsak ettiren, iç cephenin çökmesidir...”
 
Bir ülke savaşın eşiğine geldiğinde ya da içine girdiğinde artık içerdeki tartışmaları bırakmak gerekir... Son zamanlarda pek dile getirilmeyen ama pek sevdiğimiz bir deyiş vardır:
 
“Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz şu günde...” diye başlar.
 
İşte şimdi o günlerdeyiz...Ordumuz Suriye’de savaşın içinde... Ege’de itişme var. Şu zamanda iktidarla muhalefetin aralarındaki gerilimi azaltması gerekir.
 
Oysa gerilim ve çekişme her zamankinden daha yakıcı daha aşağılayıcı sözcüklere döküldü.
 
İçerdeki sinir harbi milletin ve ordunun güvenini sarsar, dışarıya cesaret verir. O yüzden siyasi hesapları ve iç kavgayı bir kenara bırakmak gerekir...
 
Kara cehalet!
 
Yeni bir okuma yazma seferberliği geçzenlerde Cumhurbaşkanı eliyle başlatıldı...
 
TÜİK verilerine göre ülkemizde 2.462.613 kişi okuma yazma bilmiyor... Rakam, nüfusun yüzde 4.09’una denk geliyor. Bu tablo ülkenin temel eğitimde sınıfta çaktığını gösteriyor. İlk öğretim mecburi ama anlaşılan sistem çalışmıyor.
 
Kendilerine okuma yazma öğretilemeyen bu insanlar, doğal olarak sadece temel eğitimden değil, eğitimin sonraki aşamalarından da mahrum bırakılıyor.. Doğru dürüst bir meslekleri olmayacak.. Çoğu yeterli bir gelire sahip olamayacak..
 
Eğitim ve suç ilişkisi göz önünde bulundurulduğunda, suç işlemeye eğilimli olacaklar.. Eğitimde bu kara tablonun sebeplerini oturup tartışmak gerekir.
 
Çinçin
 
TEOG’un yerine konacak yeni sistemle ilgili bilinmezler sürerken, bir şey biliniyor: O da okullar arasındaki kalite farkının kapanmayacağı, fakir aile çocuklarının iyi okullara girmesinin hayli zor hatta imkânsız olduğu...
 
Çin’de bu konuda önemli ve anlamlı bir adım atıldığını, PİSA Direktörü A. Schliesser anlatıyor:
 
“ Çözüm en yetenekli öğretmenleri en zor koşuldaki okullara vermek. Çin bunu çok iyi başarıyor. İyi öğretmenleri fakir okullara veriyor. Eğitimde temel mesele, en muhtaç olanın en iyi eğitimi alması olmalıdır.”
 
Destek
 
Çeşitli operasyonlarda yaralanan ya da şehit olan erlerimize Mehmetçik Vakfı yardım ediyor. Bu tür operasyonlarda yaralanan veya şehit düşen subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli er statüsündeki personele ise TSK Dayanışma Vakfı destek sağlıyor. Vakfın katkıya ihtiyacı var... Yardım yapma koşulları için: http://www.tskdv.org.tr adresine bakabilirsiniz...
 
Şubat
 
Yaklaşık 6 yıldır süren 28 Şubat davasının 99’uncu celsesi dün yapıldı.... Sanıklardan 60’ı için müebbet hapis isteniyor. Bugüne kadar bu davaya bakan 6 savcı ile 12 hakim ya ihraç edildi ya tutuklu veya firari durumda. İddianame büyük ölçüde halen FETÖ’den tutuklu olan Mustafa Bilgili’nin hazırladığı iddianameye dayanıyor.
 
Sanıkların yaş ortalaması 75 - 80 olup çoğu hastalıkla boğuşuyor.
 
Hapis yatmaya yetecek yılları bile yok...
 

Böyle bir davadan ne tür bir sosyal fayda beklenir?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları