loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk Havalimanı yıkılmasın

Yalçın Bayer
Tarih: 20.06.2018
Kaynak: Yalçın Bayer - Hürriyet

Yalçın Bayer; G7 dünyanın en önemli 7 endüstri ülkesinin, resmi kurallara bağlı olmaksızın oluşturdukları ve gerekli görüldüğünde istişarede bulundukları bir ‘yediler grubu’. Bu gruba dâhil olan 7 endüstri ülkesi, küresel zenginliğin %64’ünü elinde bulundurmaktadır.

TÜİK verilerine göre, İstanbul’un nüfusu 15 milyondan biraz fazladır. (Kayıtdışı nüfus ve hızlı göçle bu sayının 18 milyon olduğu tahmin ediliyor.)

Bu nüfusla İstanbul, dünyanın 130 kadar ülkesini geride bırakıyor.

G7’yi oluşturan ülkelerin en önemli kentlerinden bazılarıyla bir karşılaştırma yapmak kaçınılmazdır. Avrupa ADD Federasyonu Genel Başkanı Dursun Atılgan bu çalışmayı yapmış, diyor ki:

- PARİS’in kent olarak nüfusu 2.3 milyon ama metropol olarak 12 milyon civarında.

Her yıl en az 20 milyon turiste ev sahipliği yapmaktadır. İki büyük uluslararası havalimanı vardır: Orly ve Charles de Gaulle. Bu iki havalimanının birbirine olan mesafesi 41 km.

- LONDRA’nın nüfusu ise kent olarak 8.5 milyon, metropol olarak 14 milyon.

4 büyük havalimanı var: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton.

Bu havalimanlarından Gatwick, ile Heathrow arasındaki mesafe 61 km.

- NEW YORK’un nüfusu da kent olarak 8.5 milyon kadar olup, metropol olarak 20 milyona yakındır. Bu megakentin de 4 büyük havalimanı vardır; J. F. Kennedy, Newark, Stewart, Laguardia. Ayrıca New York yakınlarında da çok sayıda havalimanı bulunmaktadır.

- İSTANBUL’da şu anda 2 havalimanı var: Atatürk (Avrupa) ve Sabiha Gökçen (Asya).

Henüz yapım aşamasında bulunan YHL ile Atatürk Havalimanı arasındaki mesafe de 41 km’dir.

İstanbul için üçüncü bir havalimanına ihtiyaç vardır. Peki, Atatürk Havalimanı’nı yıkmaya gerek var mıdır? Bizce İstanbul metropolüne ilişkin demografik veriler dikkate alındığında, Atatürk Havalimanı varlığını ve işlevini sürdürmelidir. Çünkü hem İstanbul’un nüfusu hem de turist sayısı yerinde sayacak değil ki...

‘Millet bahçesi’ yapma söylemine gelince: Eğer gerçekten bir millet bahçesi isteniyorsa, bunun için havalimanını yıkmaya gerek yok. Çünkü yeşil alan yapılacak yerler betonlaşmayla karşı karşıya bırakılmadan kurtarılmalıdır.

BİLİYOR MUSUNUZ

‘MİLLET ADAYLARI’ BERABER OLMALI

- CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici’nin, ‘Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayları İnce, Akşener ve Karamollaoğlu’nun ‘ben’den ziyade ‘biz yapacağız’ tarzında bir yaklaşım içinde bulunmalarını’ önererek, “Hatta bir şekilde beraber fotoğraf vermeleri, boy göstermeleri ve söylem birliği içinde olmaları benim hoşuma gider. Ahali şunu hissetmeli: ‘Bunlar ayrı partiler ama beraber hareket ediyorlar.’ Bunu hissettirecek bir şey yapsınlar” dediğini...

- MUHARREM İnce’nin Trakya mitingini bugün 14.00’te Çorlu’da yaptıktan sonra 18.00’de de Mersin’de konuşacağını...


- MALVARLIĞINI “Benim ve ailemin üzerinde hiçbir gayrimenkul, taşınmaz malımız, mülkümüz yoktur. En büyük malvarlığım Abidin Dino’nun Paris’ten şahsıma yolladığı Namık Kemal portresidir. Bir de Fikret Otyam’ın tablosu ve bizlere emanet ettiği keçilerdir” diyerek açıklayan Doğu Perinçek’in Vatan Partisi’nin İstanbul mitinginin yarın 18.30’da Beşiktaş İskele’de, diğer iki mitinginin de cuma İzmir Bornova ve cumartesi Eskişehir Çifteler’de yapılacağını...

- AA’nın cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçim sonuçlarını 13 dilde yayınlanacağını...

- CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın, Başbakan’a İğneada’da günde 25’i bulan elektrik kesintileri için “Refah seviyesini ‘buzdolabı’ sahibi olma ile eşdeğer tutan AKP hükümeti, bu buzdolaplarının düzenli çalışması adına, bölgede yaşanan elektrik kesintilerini çözmek için ne gibi önlemler almaktadır” diye sorduğunu...

‘ADANA BELEDİYESİ 4 YIL FETÖ’YE TESLİM EDİLDİ’

ADANA’da beş defa seçilen, son döneminde bir itirafçının “Adana’yı Aytaç Durak’tan kurtarmak için geldim” demesi ile kenara çektirilen Aytaç Durak’ın, Bahçeli’nin kendisine “İstifa et, aklan da gel” diye haykırdığını anımsattığı dünkü açıklamasında şöyle bir iddia da bulunuyor:

“Oysa Bahçeli ben MHP’ye gittiğimde adaylığı partimizi şereflendirdi diyerek dürüstlük şovu yapmıştı. Acaba Bahçeli onurumu ve sizlerin milli iradesini çiğnerken ne düşünmüştü? Ya bugünleri düşünerek iktidara yanaşmak istemişti ya da belediyeyi talan ettirmediğim için (Muharrem Varlı hariç) milletvekilleri ve bazı MHP’li yöneticilerin oyununa gelmişti. Yoksa FETÖ’nün gönlünü görmek için mi yapmıştı? Her ne ise partisini düşünen Erdoğan ile çıkarlarını düşünen FETÖ kendi açılarından haklı olabilirlerdi. Peki ya Bahçeli! Şimdi kim daha dürüst... Dört yıl belediyemiz FETÖ’ye teslim edildi, 86 müfettiş suç bulamadı. Bazıları “Bahçeli sana çıkmadı” diyor. Adanalı ne yapsın, kendi genel başkanı Aytaç Durak’ı suçluyordu. Bahçeli suçlamasaydı, sizlerin sahipliği sayesinde beni kimse görevden alamazdı. Kendi belediye başkanına sahip çıkamayıp onu FETÖ’nün kucağına atan biri için oy verirken bir kez daha düşünmeniz dileğimle...”

UNUTMAYINIZ

TÜRKİYE Barolar Birliği Sandık Güvenlik Hattı’na Türkiye’nin her yerinden 0312-988 16 70-6 (7 hat) numaralı telefondan ulaşılabilir.

OKUYUNUZ

- ANAP’lı eski bakanlardan Bülent Akarcalı’nın, Genelkurmay II. Başkanı’ndan şehitlerle ilgili üç isteği (ilan, çerçevelenen duyuru ve rozet) olduğunu açıkladı.

- ADİD Başkanı Birol Akman: “Ankaralılar kendi müzelerini bilmiyor. Bu yaz tüm Ankaralıları müze gezmeye davet ediyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları