loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de 'önseçim' tartışması

Yalçın Bayer
Tarih: 21.09.2018
Kaynak: Yalçın Bayer-Hürriyet

Yalçın Bayer: “CHP’de Yine Önseçim Yok” başlıklı dünkü yazımıza itiraz ediyor Oğuz Kaan Salıcı...

İzmir’de, 18 Eylül’deki Ege Bölgesi Toplantısı ile ilgili değerlendirmenin ‘gerçek dışı’ olduğunu öne sürüyor. “İktidara yakın bir gazeteyi okur musunuz?” diye de ekliyor.
 
Evet, bu gazetenin Ege toplantısı haberinde bizdekine benzer ifadelerin yer alması dikkatimizi çekti. Bize toplantıyla ilgili bilgileri ‘CHP’li’ bir kişi vermişti aslında!
 
Salıcı diyor ki: “Toplantıda yaptığım değerlendirme konuşmasında önümüzdeki yerel seçimlerdeki aday belirleme yöntemleri partililerimize anlatılmış, ancak asla önseçim yapılmayacağına dair bir ifadem olmamıştır.”
 
CHP’nin eski milletvekili, hukukçu Sabri Ergül’le konuştuk. Toplantıyı başından sonuna kadar izlemişti; Salıcı’nın konuşmasında önseçim ifadesini kullanmadığını söyledi. Daha sonra Salıcı aradı ve konuyu biraz daha açtı: “Adayları her ilde aynı yöntemle saptamayacağız, hatta bir ilin ilçelerinde bile aynı yöntemi kullanmayacağız. İllerde ve ilçelerinde önseçim, eğilim yoklaması, kamu araştırması ve merkez yoklaması yöntemlerinden birini veya birkaçını kullanacağız. Örneğin, Kadıköy’de başka Arnavutköy’de başka; Konak’ta önseçim yapılırken, tarımın ağırlıklı olduğu bir ilçede merkez yoklaması yapılabilir. Tüzüğümüzde bir sürü kural var. Burada etken olan o kentin demografik yapıları, üye özellikleri ve ekonomik koşullarının farklı olmaları... Kurallarını belirleyip MYK’da görüşeceğiz.”
 
CHP esasında ‘önseçim’den korkuyor; genel merkezin ‘Zaman kalmadı’, ‘Hâkim bulmak zor’, ‘Masraf yapmamalıyız’ gibi mazeretleri ve ‘iç güçler’in her zaman ortalığı karıştıran taktikleri vardır. Sonuçta CHP’de hep böyle yapılır; ‘önseçim’ gibi sıkıntılardan kurtulmak için ‘Vakit kalmadı’ denir. Gerçekten vakit kalmadı; seçimlere 6 ay var çünkü.
 
AKP 'AZİZ'İ YENECEK' ADAY BULDU!
 
İZMİR, Türkiye’nin yükselen değeri. Bir ‘İzmir modeli’ gerçeği var. Herkes bu konuda hemfikir, AKP de...
 
CHP’de belirli bir grubun iddiasının aksine Aziz Kocaoğlu’nun, 1 Ekim’de adaylığını yeniden açıklayacağı yorumları daha öne çıkmaya başladı. Peki, AKP ne yapacak? Kocaoğlu’nun karşısına liberallerden, demokratlardan, ticaret erbabından oy alacak bir aday arayışında... Kulislerde bir isim öne çıkmaya başladı: 26 yıllık başkan Ekrem Demirtaş’ı Ticaret Odası ve Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanlıklarından indiren eski Futbol Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener... AKP, Erdoğan’ın söylediği gibi Özgener’le İzmir’i CEO mantığı ile yönetmek istiyor.
 
Kocaoğlu’nun durumuna göre vaziyet alacak AKP... Özgener’in adaylığı için TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın devreye girdiği ve kendisiyle bir görüşme yaptığı öğrenildi.
 
BİLİYOR MUSUNUZ?
 
İSTANBUL Milletvekili Gürsel Tekin’in, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Şarbona yakalanan hayvanları taşıyan Rahmeh isimli geminin sahibinin, dünyanın en önemli et tedarikçilerinden birisi olan Ürdünlü Tareq Hijazi’e ait olduğu iddiası doğru mudur? Bugüne kadar Et ve Balık Kurumu’na yaptığı ihaleler kapsamında toplam kaç ton canlı hayvan ithalatı gerçekleştirmiştir? Grup, Türkiye’deki çalışmalarını hangi isimle yürütmektedir?” diye sorduğunu...
 
MESAJ PANOSU
 
BASIN İlan Kurumu, resmi ilan alan yerel gazetelerde 1.50 olan yüzölçümünü 1.12 metrekare yaptı. Ama resmi ilan almayan ancak aynı kuruma bağlı dergi statüsündeki gazeteler niye 1.50 yüzölçümünü şartında kaldı? Buna çözüm gerekiyor. BASIN İlan Kurumu, resmi ilan alan yerel gazetelerde 1.50 olan yüzölçümünü 1.12 metrekare yaptı. Ama resmi ilan almayan ancak aynı kuruma bağlı dergi statüsündeki gazeteler niye 1.50 yüzölçümünü şartında kaldı? Buna çözüm gerekiyor.    Ahval Gazetesi - EDİRNE
 
KARTAL’da belediyenin masumane kreş yapma talebi, İBB Meclisi’nde AKP’li üyelerin reddine karşılık CHP’lilerin oy çoğunluğu ile İBB Meclisi’ne sevk edildi. 
 
OKUYUNUZ
 
DSP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İş Bankası hisseleri’ konusunda CHP’nin Atatürk’ü ‘suiistimal’ ettiğini öne sürmesi, haksız ve yanıltıcı bir iddiadır” dedi. 
 
Türk: “CHP mülkiyet hakkından doğan diğer yetkileri kullanmakta ve Türkiye İş Bankası A.Ş. sermayesinin üçte birine yakın bir bölümü ile Yönetim Kurulu’nda temsil edilmektedir. Vasiyetname gereklerini yerine getirmek bakımından CHP, vasiyeti yerine getirme görevlisi konumundadır. Bu nedenlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İş Bankası hisseleri’ konusunda CHP’nin Atatürk’ü ‘suiistimal’ ettiğini öne sürmesi, haksız ve yanıltıcı bir iddiadır. Atatürk’ün ölümünden 80 yıl sonra bu hisselerin Hazine’ye geçmesi gerektiğini savunmak, O’nun iradesine saygısızlık anlamına geldiği kadar miras hukukuna da aykırıdır.” 
 
Türk’ün açıklamasını internet sitesinde okuyabilirsiniz.
 
ELEKTRONİK Denetleme Sistemi (EDS) çalışsaydı 18 Eylül’de 7 ölü ve 28 yaralının olduğu Afyon’daki trafik kazası olmazdı, biliyor musunuz? / Bekir ÖDEMİŞ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları