loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuklarını koruyamayan devlet

Yalçın Bayer
Tarih: 04.07.2018
Kaynak: Yalçın Bayer: Hürriyet

Yalçın Bayer: Son zamanlarda, küçük çocuklarla ilgili istismar, kaçırılma, öldürülme haberleri, gündemi işgal etmeye başladı.

Yeni bir durum değil zaman zaman bu içerikli haberler ortaya çıkıyor. Kısa sürede gündemden çıkıyor ama artık saklanamayacak bir gerçek olarak toplumsal vicdanı örseliyor.

Devlet yetkilileri, her çocuk istismarında ‘kimyasal hadım’dan, ‘idam cezası’nı geri getirmeye kadar çareleri dillendiriyorlar da ortada sadra şifa bir çare yok!

Çocukların sapıklardan korunması için hangi tedbirlerin alındığı/alınacağı konusunda kamuoyuna tatmin edici bir açıklamada bulunulmuyor.

Kripto bir cemaatin devlete sızmış elemanları amansız takipler sonucunda başarıyla yakalanıyor, içeri atılıyor, sokaklarda küçücük sabiler,  ağzından salyalar akarak gezen sapıklardan korunamıyor. Her güne bir kadın cinayeti düşüyor. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamayacaksak, bu aileler ne yapacak?

Çünkü, küçücük çocuklar, kadınlar kendilerini koruyamıyorlar. 

Son yıllardaki çocuk istismarlarının bir envanterini çıkarıp yayınlamak ve gerekli tedbirleri açıklamak gerekiyor.

Lafla çocuk istismarlarının önüne geçmek mümkün değil... 

Eylül’ü, Leyla’yı koruyamayacaksak, söyleyecek söz yok artık.


AMSTERDAM'DAN ADALAR'A ÖRNEK
KOLAYIMIZA gelen yasaklamak. Adalarda faytonlara koşulan atlar eziyet çekiyorsa, çözüm bu atlar için modern ahırlar yapmak. Bu belediyelere çok büyük maliyet getirmez. Bir de faytoncuları eğitmek ve onlara otantik kıyafet giydirmek gerekiyor. Eğitim, adabı muaşeret ve tarih üzerine olmalı. Bu adalara gelen turistlere de ilginç gelir.

 

Okur Ekrem Hayri Peker, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’a, Amsterdam merkezinde çalışan faytonlardan birisini göndermiş.
Yerel seçimler geliyor; işte size bir proje!... (belgeseltarih.com)
 
 
TEKİRDAĞ'A DERS OLUR MU?
TARİHTE bilinen ilk filozof, 7 bilgenin de birincisi Trakyalı Tales’tir. Trakya’dakiler Tales için ne yapar pek duymadık ama İzmir’de Tales Kampus yakında açılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne duyurulur.
 
 
İNCE SUSKUN VE SABIRLI KALAMADI
CHP kadroları ne yapıyor? Seçimlerden beri genel merkezden muhalif kadrolara temeli olmayan açıklamalar yapıyor; ortak akıldan uzak hepsi... Bu mantalitede gidilirse, genel seçimlerde alınan yenilgi bazındaki oranın yerel seçimlerde daha da yükseleceği endişesini çok kişi yaşıyor. Genel merkez, partideki bütünlüğü korumak amacıyla oluşan sonuçları dikkate alıp tepeden tırnağa yani yöneticilerden illere, ilçelere ve hatta beldelere kadar tekrar kendini toparlamak için yeni bir çalışma dönemine girerken, Muharrem İnce’nin dünkü çıkışı, her şeyi altüst etti... CHP’nin bir ‘abisi’ “Kendisini genel başkanlıkta görmeye çalışan Muharrem İnce’nin, Kılıçdaroğlu’na görev biçmesi hiç yakışmadığı gibi örgütlerde tepki ile karşılandı.
 
Burnundan kıl aldırmayan İnce, suskun ve sabırlı olamadı. DSP’nin kapısını çalmayı düşünmeyecekti.
 
Kendisine yakışan hiç olmazsa, yerel seçimlere kadar beklemek, partisinin genel başkanı ve örgütün yanında yer almasını göstermesiydi. Yanındaki ekibin ‘heyecanı’ onu yanlışa sürükledi. ‘O geceden beri’ itibar duygusunu dünkü açıklamasını daha da kaybetti. Suskun ve sabırlı kalsaydı daha çok kazanacaktı İnce...” dedi.
 
AİHM'DEN CARGILL KARARI
Blogger Arzu Kök, Cargill nişasta tesislerinin 1997 yılından beri kuruluş öyküsünü belgelere dayanarak yazdığı yazısının sonunda, “Bu kadar mücadele edildi, ettirildi. En son çare olarak da AİHM’ye başvuru yapıldı. 19 Haziran 2018 tarihinde ise AİHM kararını açıkladı ve Cargill’in kurduğu fabrikasının yasadışı olduğuna hükmetti” diye yazıyor ve sonunda diyor ki: “Verilen tüm mücadelelere rağmen o fabrikanın kurulmasına ve işlemesine devamlılık sağlayanlar bakalım bu karar karşısında ne yapacaklar? Kararın gereklerine uyulacak mı, yoksa daha önce ülkemizdeki mahkeme kararlarının yok sayıldığı gibi yok mu sayılacak?”
 
MESAJ PANOSU
PERA Toplantısı’nın bugün 18.00’de Taksim Hill Oteli’de 251. oturumun konuşmacısı 2018 Seçimleri ve Sonrası başlıklı konuşmalarıyla Sabancı Üniversitesi›nden Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu olacak. 
 
Devrim Erbil’in ‘Devrim’sel Ritim’ isimli kişisel sergisi 16 Haziran – 9 Eylül 2018 tarihleri arasında Art Suites Gallery Bodrum’da izlenebilir.
 
GÜNÜN SÖZÜ: “Güçlünün güçsüze yapacağı en büyük kötülük, adalet adına adaletsizlik yapmasıdır.” / Av. Nurullah AYDIN

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları