loading
close
SON DAKİKALAR

‘Referansı yetersiz’ oğlum hâkim-savcı olamıyor

Yalçın Bayer
Tarih: 16.08.2018
Kaynak: Hürriyet

Yalçın Bayer: "Hükümet çevreleri sık sık Mehmet Moğultay dönemini eleştirmekte ancak benzeri tutumu kendileri sürdürmekte, kendilerinden olmayanlara adalet teşkilatında yer alma hakkı tanımamaktadırlar."

“HÂKİM ve Savcılık sınavı mülakatlarında yaşanan haksızlıklar sebebiyle mağdur olmuş yüzlerce gencimizin bulunduğunu bilmenizi isterim.

Ben de bu gençlerden birinin annesiyim ve yıllardır bu ülkeye canla başla hizmet eden bir öğretmenim. Bu sınav ve mülakat dönemlerinde yaşadığımız stres ve sıkıntıları anlatamam.

Oğlum, iki kez bu sınavları çok iyi puan ve sıralamayla kazanmasına rağmen sırf ‘referansı yetersiz’ olduğu için mülakatlarda elendi ve onun gibi aslında hak eden yüzlerce genç elendi.

Mülakatlardan geçenlerin pek çoğunun çeşitli cemaatlere, mütedeyyin vakıflara ve AKP’ye yakın kişiler olması, elenenlerinse çoğunluğunun seküler veya farklı mezhepten ya da farklı etnisiteden olması bir tesadüf değildir.

Nitekim, son iki sınavın mülakatlarının kazananlar listesi yayınlanmadı. Hükümet çevreleri sık sık Mehmet Moğultay dönemini eleştirmekte ancak benzeri tutumu kendileri sürdürmekte, kendilerinden olmayanlara adalet teşkilatında yer alma hakkı tanımamaktadırlar. Yalçın Bey, inanın, değişen sadece aktörler olup mağdurlar, idealist ve çalışkan gençlerdir. Umarım, ülkemiz bunlardan ötürü yeni sorunlar yaşamaz.”

(Benim adım A.Ö. Memur olduğum için yayımlamanız halinde lütfen ismimi vermeyiniz.)

VETERİNERLER DE DOKTOR!..

DOKTOR hak ettiği parayı alacak. Verilen zam az bile. Hekimdir, hakkıdır. Bir de veteriner hekimler var. Yağmur, çamur demeden köy köy, mezra mezra hayvan sağlığıyla ilgilenmekte, kendi sağlıklarını hiçe sayarak insan sağlığını tehdit eden hastalıkları önlemeye çalışmaktadırlar. Kanun Hükmünde Kararname ile bunlar o zammı hak etmez mi? Bunlar da doktor. Üstelik derdini anlatamayan canlara can olmaktadırlar. Veteriner hekimlerin de verilen haklardan faydalanması doktorlar kadar gereklidir, dertlerine derman olacaktır. Tekin OKAY

TEVFİK FİKRET’İN ‘AŞİYAN’I

ÖNÜMÜZDEKİ pazar günü şair, ressam, eğitimci Tevfik Fikret’in (26 Aralık 1867-19 Ağustos 1915) ölüm yıldönümü. Müzeye dönüştürülen evi Aşiyan’da her yıl olduğu gibi bu yıl da sevenleri onu sevgiyle, özlemle anacaklar. Yaşadığı ‘sis’li yıllarda o, gençliğe umut bağladı, Mustafa Kemal’e ışık oldu. II. Abdülhamid baskısına, yaşanan bağnazlığa direndi. Şiirleri bütün şairlerimize kaynaktı; yol açtı. Fikret’le ilgili çok sayıda kitap var. Geçen ay yayımlanan eleştirmen yazar Hikmet Altınkaynak’ın ‘Edebiyatımızdan Portreler’ kitabında Fikret’in arkadaşı, ünlü Tanzimat şairi Nigar Hanım’ın oğlu, 102 yıl yaşayan yazar Salih Keramet Nigar’la Tevfik Fikret’in özel yaşamı, sanat, edebiyat anlayışıyla ilgili yeni bilgiler ortaya koyan bir söyleşi bulunuyor. Kitapta yazarın yaklaşık kırk yıl içinde kırk şair, yazar, öykücü, romancı, denemeci ve eleştirmenle yaptığı söyleşiler yer alıyor. (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 264 sayfa)

HATALI SÜRÜCÜYE ‘KIRMIZI DÜDÜK’

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı münasebetiyle düzenlenen ‘Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük’ kampanyası için şu açıklamayı yaptı: “Çocuklarımızın araç kullanan ebeveynlerini aşırı sürat, emniyet kemeri, cep telefonu, yorgunluk gibi konularda uyarmalarını temin etmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili kırmızı düdükler, şapkalar, tişörtler, afiş ve broşürler dağıtacağız. “#KırmızıDüdük” hashtagi üzerinden seyahat esnasında verilen görevi tamamlayıp, bunu fotoğraflayıp buraya etiketleyen ve en fazla beğeni alan 100 çocuğumuza bisiklet vererek farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz.”

OKUYUNUZ

2023’TE MİLLİ GELİR NE KADAR OLACAKTIR?

TÜRKİYE ekonomisinin Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği ‘2023’te 25 bin dolarlık milli gelir’ hedefine ulaşılabilmesi için cari fiyatlarda her yıl yaklaşık 1.535 dolar düzeyinde bir artış sağlanması gerekmektedir. Oysa gerçekler çok farklı. AKP iktidarında milli gelir artış miktarı ortalama 650 dolarla sınırlı kalmıştır. Eski DPT çalışanı Algan Hacaloğlu, Erdoğan’ın 2023 için hedeflediği kişi başı milli gelirin 25 bin doların çok altında olacağını yazıyor. Maliye Bakanlığı’nın bu konuda bir hesabı var mıdır?

MESAJ PANOSU

YAKLAŞIK 10 yıl kadar önce bakanlık aldığı bir kararla raporlu ilaçlar için eczanelere reçete yazma yetkisi vermişti. Fakat suiistimal mi ne oldu bilemiyorum, kısa bir süre sonra kaldırıldı. Tekrar konulursa iyi olur düşüncesindeyim. Bu elektronik çağda suiistimallere yer olamaz. Ahmet F.GÜNDOĞDU

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları