loading
close
SON DAKİKALAR

Şentop ve Albayrak tartışması

Yalçın Bayer
Tarih: 14.06.2018
Kaynak: Yalçın Bayer - Hürriyet

Yalçın Bayer; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile AKP İstanbul Milletvekili ve bu kez Tekirdağ adayı olan Prof. Dr. Mustafa Şentop arasında TESKİ-İSKİ tartışması çıktı.

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile AKP İstanbul Milletvekili ve bu kez Tekirdağ adayı olan Prof. Dr. Mustafa Şentop arasında TESKİ-İSKİ tartışması çıktı.

Tekirdağ’ın ilçelerinde çıkan Çerkezköy Bakış ve Kapaklı Bakış gazetelerinin 12 Haziran 2018 tarihli nüshalarında “TESKİ yapmadı, İSKİ yapacak” başlıklı bir haber yer aldı. Haberde Çorlu’nun Nusratiye mahallesinde yaşanan su kesintisi hakkında AKP milletvekili Mustafa Şentop’un, arızayı bulmak için TESKİ’nin İSKİ’den yardım talep ettiği, İSKİ’den arıza tespiti için uzman ekip gönderildiği, TESKİ’nin onaramadığı arızayı İSKİ’nin uzman ekibinin bulduğu ve çözeceği ifadelerine yer verildi. Haber üzerine Başkan Albayrak bir açıklama yaparak, “İSKİ’den TESKİ’ye uzman personel gönderildiği ve bu gelen ekibin arızayı tespit ettiği, sonrasında da mahallinde çalışma yaparak sorunu çözeceği ifadeleri gerçek dışıdır” dedi ve şöyle devam etti:

“Arıza TESKİ ekiplerince tespit edilmiş ve en kısa sürede onarılmıştır. Ancak arızanın başlangıcında İSKİ’de çalışan bir personelle ilgili olarak yardım talebinde bulunulmuş; ancak bu kişi mahalline gönderilmemiş, tersine yoldan geri döndürülmüştür. Kaldı ki halkımızın mağduriyet yaşadığı böyle bir zor durumda kardeş bir kurumdan eleman talep edilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Anormal olan böyle bir durumun siyaseten istismar konusu yapılması ve gerçekleşmemiş bir taleple ilgili olarak bir kamu kuruluşunun toplum nezdinde yıpratılmaya çalışılmasıdır.

Sayın Milletvekili tarafından yapılan açıklama, 3 gün süreyle gece gündüz demeden arızayı bulmak ve onarmak için çalışan TESKİ emekçilerine karşı büyük bir haksızlıktır.

Doğru bilgi almadan, siyasi amaçlı ve seçim öncesi halkımızın yaşadığı mağduriyeti istismar etmeye yönelik bu tür ifadeleri kamuoyunun takdirine sunarız.”

‘24 HAZİRAN’ KANTARI NEYİ TARTACAK

İTTİFAK dışında AKP, uzun ve çoğunluklu bir iktidar döneminin sonunda, siyasetin doğası gereği ciddi bir yıpranma süreci içinde... Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı, kişisel kredisi ile partiyi bugüne kadar ayakta tutmayı başardı ancak artık aynı siyasi yorgunluk emareleri, kendisi için de söz konusu...

Genel başkandan aşağıya doğru bütün partiyi metal yorgunluğu ve iktidar yorgunluğu sarmış görünüyor. Metal yorgunluğu ile iktidar yorgunluğu; siyaset bakımından eş anlamlı, her ikisinde de iktidar mevzilerini kaybetme tehlikesi doğuyor.

AKP parti olarak, lideri ile kurduğu biat ilişkisi nedeniyle siyasi parti hüviyetini giderek kaybetti. Genel başkan tehlikeyi gördü ve metal yorgunluğu ikazını uzun zaman önce yaptı fakat kamuoyu ve kendi seçmeni nezdinde parti ile özdeşleştiği gerçeğini göz ardı etti.

Liderlik ve parti, demokratik bir siyasi yapılanma dışında, emir komuta zinciri içinde hareket ettikleri için metal veya iktidar yorgunluğunun, parti ve tamamen uhdesinde bulunduğu genel başkanları için geçerli olduğu kanaati yerleşti.

AKP, Erdoğan’ın popülaritesi üzerine inşa edilmiş bir siyasi hareketti, lider kültü üzerinden kitleler ile bağını bugüne kadar sürdürdü. ‘24 Haziran’, AKP için ilk defa liderden ayrıştırılarak kantara alınacağı bir seçim olacak.

Erdoğan kendi yarışını kazanmak zorunda, onun mücadelesini veriyor. AKP için ise sonun başlangıcı ve iktidardaki son bayram
olma ihtimali güçleniyor. S.ÖZKAN

GÜNÜN SÖZÜ

“Tarihi bilmek geçmişi yaşamak değil, doğru yorumlamak ve anlamaktır. İnsan her öğrendiğini yapmadı ama daima yaparak öğrendi. Üretmeden yaşayabilen insan toplumun asalağı olur ki bu refah değil uygarlığın sonudur.” Prof.Dr. Bozkurt GÜVENÇ

KARTAL’DA  BİR HUZUREVİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasının açılışını yaptı, daha sonra Bakırköy’de engelli sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. İstanbul’dan Ankara’ya geçen Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı 19 Haziran Salı günü başlayacak.

Kılıçdaroğlu, Kartal’daki konuşmasında vaatleri sıralarken en belirleyici olanı “1 Ocak’ta net 2 bin 200 lira almak istiyorsanız, inanarak güvenerek Muharrem İnce’ye ve ‘millet ittifakı’na oy vereceksiniz” sözleri oldu. “Millet ittifakı içinde yer alan CHP’ye evet deyin” diye de ekledi. Dikkat edilirse Kılıçdaroğlu’nun son konuşmaları ‘akademik’ ağırlıklı oluyor; bunların seçimden sonra kitaplaştırılması gerekir. Erdoğan’ın ‘kıraathane’ tartışması ‘bulanık’ hale gelirken, son üç günkü konuşmalarında bir ‘toparlanma’ ile moralinin düzeldiği dikkat çekiyor. Muharrem İnce’nin son çıkışlarını ise hangi üniversite ‘tez’ olarak hazırlayabilir; bu ödevi verecek ‘siyasal’ hocası çıkar mı?

Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, farklı bir belediye başkanı... Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini verdiklerini anlattı... Tesisin yapıldığı Hürriyet Mahallesi hınca hınç doluydu. 17 uluslararası ortağın katılımı ile başlatılan R2CITIES projesi metruk hale gelen eski Darülaceze binası, teknolojik özellikleri ve 230 yatağı ile huzurevi olarak ortaya çıkarıldı. Kartal’ın yeni mimari görünümü ile Manhattan’ın küçük bir örneği olarak ortaya çıkarken, geniş bir bahçe içindeki binanın 44 milyon 183 bin liraya mal olduğunu öğrendik.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları