loading
close
SON DAKİKALAR

‘Yerel seçimleri kadınlar kazandırır’

Yalçın Bayer
Tarih: 12.12.2018
Kaynak: Hürriyet

Yalçın Bayer: "Kılıçdaroğlu’na sormak isteriz: Şu ana kadar hangi kadın örgütleri ile görüşmüştür? KA.DER’i bir kadın örgütü olarak tanımıyor mu? Yoksa kendisine randevu taleplerimiz mi iletilmiyor?"

'Kuralsız arenada sıkıntılar başladı, CHP yine geç kaldı’ başlıklı, 7 Aralık 2018 tarihli yazınıza bir konuda açıklık getirmemiz zorunlu hale gelmiştir.

Biz, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) olarak; toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile tüm karar organlarında kadın-erkek eşitliğini demokrasinin bir gereği olarak kabul eden, Mart 1997’den beri bu amaç için mücadele ederek, kadınların karar organlarındaki temsil oranlarının yükseltilmesi için çalışan alanındaki en eski ve tek derneğiz.

Üye kadınların güçlendirilmesi, partilerinde görünür kılınması ve yerel ve genel seçimlerde aday olmaya teşvik edilmeleri amacıyla yürüttüğümüz lobi, savunu, kampanya, örgütlenme, dayanışma ve eğitim çalışmalarımız kapsamında, her seçim dönemi öncesi siyasi parti genel başkanlarını ziyaret ederek görüş, öneri ve düşüncelerimizi paylaşırız.

Lakin üzülerek belirtmek isteriz ki 31 Mart seçimleri için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme sağlayamadık. Şimdi sizin aracılığınızla kadın örgütleri ve STK’ların görüşlerine önem verdiğini söylediğiniz Kılıçdaroğlu’na sormak isteriz:

Şu ana kadar hangi kadın örgütleri ile görüşmüştür? KA.DER’i bir kadın örgütü olarak tanımıyor mu? Yoksa kendisine randevu taleplerimiz mi iletilmiyor? Kadın-erkek eşitliğine ve kadının her alanda eşit temsiliyetine inancının olduğunu düşündüğümüz Kılıçdaroğlu ve nezdinde CHP’nin, yazıya başlık yaptığınız üzere, bizimle diyaloğa da ‘geç kalmasını’ istemeyiz.

Nuray KARAOĞLU KA.DER Genel Başkanı

‘YERLİ MALI YURDUN MALI’

ULUSAL Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD), 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan ‘Yerli Malı ve Tutum Haftası’ için “Güçlü ekonomi, büyüme ve kalkınma için, üreten ve kendi malını kullanan bir Türkiye diyoruz. Israrla ‘yerli malı yurdun malı’ diyoruz. Yerli malı kullanalım ki kendi ülkemizi zengin edelim, kimse işsiz kalmasın ve borcumuz azalsın. Mustafa Kemal’in de belirttiği gibi ‘Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür!’” açıklaması yaptı.

ARI ÖLÜMLERİ İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Türkiye’de yüz binlerce arı kovanı yok olmuş, kayıplar her gün artarak devam etmektedir. Arıların yok olması sadece bir türün kaybedilmesi ve bal üretimi için bir tehdit değil, aynı zamanda gıda üretiminin 3’te 1’inin yok olması anlamına geliyor. Kimyasal tarım ilaçları kayıp için önemli bir etken” diyerek, arı ölümlerinin sebeplerinin tespit edilmesi, tarım alanları ve çevresindeki doğal ve yarı doğal arı yaşam alanlarının saptanması ve ekolojik tarım uygulamalarının araştırılması amacıyla TBMM’ye araştırması önergesi verdi.

(Gök’ün önergesiyle meslektaşımız, yazar-koşar-arısever Yonca Tokbaş’ın kulakları çınlamıştır.)

BİLİYOR MUSUNUZ

MATEMATİK Köyü projesi ile uluslararası ödüller alan Prof. Dr. Ali Nesin’in şimdi de yatılı lise kurmak için harekete geçtiğini; Nesin’in 5-6 milyon lirayı bulacak lise için bağışçılardan destek beklediğini (www.nesinvakfi.org)...

‘4. Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık Ödülleri’nin 15 Aralık Cumartesi, İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek tören ile verileceğini...

OKUYUNUZ

Öztopaloğlu’nun ilginç projesi

BEŞİKTAŞ Belediyesi başkan aday adayı avukat Merve Öztopaloğlu, imar ve ruhsat konularında şeffaflık odaklı iddialı bir proje açıkladı.

‘Bir kentin kimliği yönetenleri ile şekillenir’

BAKIRKÖY’de Bülent Kerimoğlu’na karşı aday adayı olan Serdal Kılavuz “Unutulmasın, bir kentin kimliğini o kenti yönetenler şekillendirir” diyor.

AKP Avcılar’da ille de Trabzonlu aday istiyor

AKP, CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ın karşısına 27 aday adayıyla çıkıyor. Trabzonlu il başkanı Bayram Şenocak geçen dönem 8500 oyla kaybetmişti; şimdi de hemşerisi doktor İbrahim Ulusoy’u sürüyor Toprak’a karşı...

DÜZELTME

GEÇEN cuma günkü ‘CHP yine geç kaldı’ yazısında CHP’nin kamuoyu araştırması yaptığı şirketler arasında ‘Prof. Dr. Sencer Ayata’nın şirketi’ ibaresini yanlış yazmışız. Aslında bu isim Metropoll’ün sahibi ‘Özer Sencar’ olacaktı. Sayın Sencer Ayata’dan özür dileriz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları