loading
close
SON DAKİKALAR

Haydar Baş Neden Yok?

Yalçın Bayer
Tarih: 16.05.2018
Kaynak: Hürriyet - Yalçın Bayer

Yalçın Bayer; CHP’nin öncülük ettiği ‘millet ittifakı’nda BTP ve Haydar Baş’ın olmaması şaşkınlık yarattı. Seçime girme hakkı olan ve barajı aşamadığı halde bile her zaman oyu 100 binin altına düşmeyen BTP’nin olmaması, bir tek oya bile ihtiyaç duyulan bir zamanda kafaları karıştırdı.

Artık imar affı olmasın

İZMİR’de 14 yılını geride bırakan Aziz Kocaoğlu, imar affı konusunda bir açıklama yaptı. Tecrübeli belediye başkanı diyor ki:

“İlle imar affı olacaksa, son kez çıkarılmalıdır. Onun da koşulları var. Altyapısı hazırlanmamış bir af, sağlıksız yapılaşmayı teşvik etmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bilimin ve teknolojinin bu kadar geliştiği, hava fotoğraflarının anlık üç boyutlu olarak çekilebildiği ve ilave yapılaşmanın kolaylıkla tespit edilebilerek önceki fotoğraflarla karşılaştırılabildiği bir çağda yaşıyoruz. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü gibi çok birikimli bir devlet kurumumuz var. Kurulacak bir organizasyonla, tüm Türkiye’nin hava fotoğraflarının çekilmesi ve bunun bir milat olarak kabul edilmesi gerekir. Ondan sonra da belli periyotlarda yeniden fotoğraf çekilip karşılaştırılarak bize desinler ki: ‘Ey belediye başkanı! Senin şu tarihten itibaren şu kadar ilave inşaatın var, şurada şu kadar kat çıkılmış. Ya bunların bana belgesini gönder (inşaat ruhsatı, oturma ruhsatı), yahut da bir sonraki fotoğrafta bunları görmeyeceğim, yık kardeşim, yıkmazsan sen sorumlusun!’ Böyle bir koşul getirilmeden yapılacak her af, tekrar sağlıksız yapılaşmayı, tarım arazilerine binaların, fabrikaların yapılmasını teşvik etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Benim 14 yıllık deneyimimden çıkardığım sonuç budur.”

HAYDAR BAŞ NEDEN YOK?

CHP’nin öncülük ettiği ‘millet ittifakı’nda BTP ve Haydar Baş’ın olmaması şaşkınlık yarattı. Seçime girme hakkı olan ve barajı aşamadığı halde bile her zaman oyu 100 binin altına düşmeyen BTP’nin olmaması, bir tek oya bile ihtiyaç duyulan bir zamanda kafaları karıştırdı. Sosyal medyada birçok kişinin dindar, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir çizgide olan BTP ve Prof. Dr. Haydar Baş’ın da ‘millet ittifakı’nda olmasını istemesi gündem oldu. CHP’li bir üye, “Baş’ın, 555 sayfalık ‘Hoş Geldin Atatürk’ adlı bir kitabı olduğunu biliyor musunuz? CHP’nin “medya bizi vermiyor” dediği bu günlerde elindeki 6TV kanalı ve bir de günlük gazete ile Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin mitinglerini canlı yayınlayan Haydar Baş ekibinin medya gücünün mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini CHP dikkate almalı” dedi.

GÜNÜN SÖZÜ

“İyi insanlara inat yakışmaz!”Dinçer ÖNAL

CHP ADAY ADAYLARI 

CHP’de aday adayları Kılıçdaroğlu ile görüşememekten yakınırken, adaylık için başvuran ilginç isimler belli oldu.

- ECEVİT döneminin Dışişleri Bakanlarından Şükrü Sina Gürel’in eşi Zeliha Gürel, İç Anadolu illerinden (Ankara, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir) birinde aday gösterilmek üzere genel merkeze başvurdu.

- RİZE’de, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın, Av. Remzi Kazmaz ile gazeteci İsmail Saymaz’ın aday gösterilmeleri konusunda örgütlerden genel merkeze gelen yoğun öneri şehirde heyecan yarattı.

- ESKİ PM üyesi İdris Akyüz ile RP’den 20. dönemde milletvekili olan gazeteci Metin Işık İstanbul 3. bölgeden, Tunceli milletvekili Gürsel Erol bu kez genel başkanın onayıyla Elazığ’dan aday adaylığına başvurdular. (CHP, 5 dönemdir vekil çıkartamıyor) Tunceli’de yaşayan 85 bin kişiyi birebir tanıyan, 30 yıllık gazeteci Ferit Demir “Meclis’te sadece Tunceli’nin değil Doğu’nun, Güneydoğu’nun da sesi olacağım” dedi.

- KADIN hakları savunuculuğunun Adana’daki simge isimlerinden Av. Oya Tekin CHP’den aday adayı oldu. “Türkiye’nin CHP’ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı” dedi. İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu ve CHP’nin tüm etkinliklerinde yer alan Canan Sezenler de İstanbul 2. bölgeden başvururken “Kendimi tanıttığım seçici kurul üyelerinin beni iyi değerlendireceğini umuyorum” açıklamasını yaptı.

SAYEK’TEN ÜÇ BAŞVURU

- 6 Mayıs 2017’de “Mevcut yönetimin parçası olamam” diyerek CHP Sözcülüğü’nden sert ifadelerle istifa eden önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili Selin Sayek Böke’nin İzmir 1. ve 2. bölgeden, Ankara 1. ve 2. bölgeden, İstanbul 1, 2 ve 3. bölgelerin tamamından milletvekili adaylığı başvurusu yaptı.

ŞEHİT TORUNU KADIN ADAY

- İYİ Parti Kahramanmaraş’tan milletvekilliği adaylığına başvuran Diş Hekimi Handan Ganiyusufoğlu Yücel, “Siyasetten hiçbir beklentim yok. Hiçbir siyasi torpilim de yok. Ben Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan Hayri Ganiyusufoğlu’nun torunuyum. Benim dedem bu topraklarda canını vermişse benim görevim de bunu korumaktır. Çünkü benim Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’e sonsuz borcum var. Tek güvencem aklım ve beynim” diye konuştu.

- CHP Balıkesir 24. dönem Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş yeni dönemde partisinden beklediği sinyali alamayınca dümenini İYİ Parti’ye çevirip, İzmir 2. bölge için başvurdu.

OKUYUNUZ

- ESKİ Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e Midilli’de ödül töreni...

- TÜRKİYE-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nın (TAVAK) kuruluşu brandday.net internet gazetesinin 2’nci töreninde kimler
ödül aldı?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları