loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 24.10.2016 - 08:41
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kore gazisi olan Kılıç için, İstanbul Levent'teki Afet Yolal Camii'nde öğle namazının ardından askeri cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Kılıç'ın ailesi kabul etti.

Uzun süredir Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Gazeteci-Yazar Altemur Kılıç 92 yaşında, 20 Ekim'de tedavi görüdüğü hasatanede hayatını kaybetti.

Kore gazisi olan Kılıç için, İstanbul Levent'teki Afet Yolal Camii'nde öğle namazının ardından askeri cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Kılıç'ın ailesi kabul etti. Törene, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gazeteciler Altan Öymen, Tufan Türenç, Hıncal Uluç, Oktay Ekşi, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve yakınları katıldı.

"CUMHURİYETİN İLK DÖNEMİNİ BİREBİR GÖZLEMLEMİŞ BİRİSİ"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Hem merhum Kılıçali'nin oğlunun olması sebebiyle Cumhuriyetin ilk dönemini çocuk olarak yaşamış, birebir gözlemlemiş birisi olması sebebiyle, ilerlemiş yaşına rağmen son nefisini verdiği ana kadar yurtseverliğini, milliyetçiliğini bırakmamış birisi olarak rahmetli babamın arkadaşı benim de abim olan bir insandı. Kaybını üzüntüyle karşılıyoruz. Türk milletinin başı sağolsun" diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN YAPTIKLARINA İÇTENLİKLE BAĞLI BİR AYDIN İDİ"

Gazeteci Oktay Ekşi de Altemur Kılıç'ın kendinden bir önceki kuşağın gazetecisi olduğunu belirterek, "Son derece saygın bir kişiydi. İnandıklarını tüm açıklığıyla savunan hem gazeteci, yazar hem de düşünce adamıydı. Çok belirgin kişilik özelliklerinden birisi, Atatürk'e zaten çok yakın bir babanın evladıydı, ama Atatürk'ün yaptıklarına içtenlikle bağlı bir aydınidi" dedi.

"AMERİKA'DAKİ GAZETECİLİK TEKNİĞİNİ TÜRKİYE'YE GETİRDİ"

Gazeteci Tufan Türenç de, Kılıç'ın Türk yazılı basınına çok emeğinin geçtiğini ve reform niteliğinde yenilikler getirdiğini ifade ederek, "Amerika'da çok uzun yıllar kaldı. Oradaki gazetecilik tekniğini Türkiye'ye getirdi. Gazeteler de muhabirlerin imzasının kulanılmasını ilk o başlattı" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNDU"

Gazeteci Altan Öymen de, Kılıç'ın gazeteciliğinin yanı sıra önemli Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekerek, Kılıç'ın yurtdışındaki basın ataşeliklerinde önemli hizmetlerde bulunduğunu belirtti.

SON YOLCULUĞUNDA BABASI KILIÇ ALİ'NİN İSTİKLAL MADALYASI DA GETİRİLDİ

Altemur Kılıç, Atatürk'ün yaveri Kılıç Ali'nin de oğluydu. Canezesi boyunca bir asker, Kılıç Ali'nin çerçeveletilmiş İstikal madalayasını taşıdı. Altemur Kılıç, kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları