loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Uğur Dündar’a hapis cezası

Gazeteci Uğur Dündar’a hapis cezası
Tarih: 09.10.2015 - 17:38
Kategori: Gündem

Sözcü gazetesi yazarı televizyoncu-gazeteci Uğur Dündar'a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Yıldırım ve Dündar katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada esas hakkındaki beyanı sorulan Dündar'ın avukatı Ceren Yakışır, dava konusu yazının bütün olarak incelendiğinde kamuoyuna yansıyan tape kayıtlarına dayandığının görüldüğünü belirterek, yazıda herhangi bir hakaret içeren ibare bulunmadığını savundu.

Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

BAKAN YILDIRIM'DAN UĞUR DÜNDAR'A DAVA

Duruşmaya son verdiğini açıklayan mahkeme hakimi, Uğur Dündar'ı Binali Yıldırım'a yönelik basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Dündar'ın hakaret eylemini alenen gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 1 yıl 2 aya çıkaran mahkeme hakimi, verilecek cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini gözeterek, Dündar'ın 11 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanığın önceden kasıtlı bir suçtan dolayı mahkumiyet kararı olduğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasına karar verdi.

Dündar'ın daha önceden 3 aydan fazla hapis cezasına mahkum edilmemiş olması ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu belirten mahkeme, hapis cezasının ertelenmesine ve 1 yıl denetim süresi belirlenmesine hükmetti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uğur Dündar'ın 5 Nisan 2014 tarihinde Sözcü Gazetesi'nde yazdığı bir köşe yazısında, Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları