loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci-yazar Aytunç Erkin: FETÖ ile mücadele edecekseniz Sözcü'ye, Halk TV'ye, Odatv'ye ihtiyacınız var

Gazeteci-yazar Aytunç Erkin: FETÖ ile mücadele edecekseniz Sözcü'ye, Halk TV'ye, Odatv'ye ihtiyacınız var
Tarih: 09.02.2018 - 11:02
Kategori: Medya

Gazeteci-Yazar Aytunç Erkin, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Aytunç Erkin'in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Gazetemizde 3 kişi (FETÖ'cülük iddiasıyla) tutuklandı. Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İddianame hazırlandı. Fehmi Koru, Ersoy Dede, Fuay Uğur, Cem Küçük ve Hüseyin Gülerce tanık oldu.

Fehmi Koru, 'Sözcü'nün sahibi cemaat evlerinde yetişmiştir' dedi. Ben böyle gördüm, diye bir kitap yazdı. 17-25 Aralık'tan tutuklanan Alaattin Kaya var. Fethullah'tan mektup aldı. Koru'ya verdi, Abdullah Gül'e götürdü. Kitabında 'İki taraf da beni iyi tanır fazla üzerime gelmeyin' dedi.  

Sözcü davasında, 3 isim Koru'nun yazısından yola çıktık, Sözcü'nün Fethullah'la bağlantısını bilmiyouz, dediler. Fuat Uğur, 'Burdan FETÖ  çıkmaz; Ersoy Dede, 'Deli saçması' dedi. 

Gökmen Ulu 174 gün hapis yattı. Dava sürüyor. Burak Akbay'a niye yakalama kararı var ve hala kalkmadı? 23 Ocak 2018' Fehmi Koru mahkemede söyledi. Hakim, 'yorum değil bilgi verin' dedi. Koru, 'Geçen duruşmaya gelirdim ama davet almadım. Sanık olan 3 kişi hakkında kişisel bilgiye sahip değilim' dedi.

Sözcü'nün avukatı Celal Ülgen açıklama yaptı, 'Dava çöktü. Tüm sanıklar Sözcü'nün tanığı oldu' dedi. Mahkeme çöken bir davayı sürdürmekte ısrar etmemeli. FETÖ ile mücadele edecekseniz Sözcü'ye, Halk TV'ye, Odatv'ye ihtiyacınız var. 

(Nagehan Alçı ve Rasim ozan Kütahyalı'ya FETÖ'den dava aççıldığı iddiası) Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın 2013'ten önce polis şefleriyle yaptıkları telefon görüşmelerine, HTS'lerine bakılır mı acaba? 

Gülen darbe yapsaydı hepsi havaalanında sıraya girip Gülen'i karşılayacaklardı. Bizler de ya mahkemelerde olacaktık yine ya da daha ileri şeyler yaşanacaktı. Ellerinde hem asker hem emniyet var. Ben onların düşünsel dünyalarında Pensilvanya tohumları olduğunu düşünüyorum. O tohumlar yeşerebilir. O yüzden zaman zaman Erdoğan'ı da eleştirebiliyorlar. 

- İlker Başbuğ 'Fenerbahçe gibi direnseydik bambaşka süreç yaşanırdı' dedi. 3 Temmuz tekrar gündeme getirilmeli. 2 haftadır Fenerbahçe futbolun dizayn edildiği yönünde bir açıklama yapıyor. Maçın hakemlerinin değiştirilmesi gündeme geliyor. Aynı hakem süreçleri 3 Temmuz'da da yaşandı. Fenerbahçe o yüzden isyan ediyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları