loading
close
SON DAKİKALAR

Gazetecilerden TMK tepkisi

Gazetecilerden TMK tepkisi
Tarih: 04.11.2011 - 19:21
Kategori: Sendika

5 Kasım Dünya Gazetecilik İçin Ayağa Kalk Günü dolayısıyla İstanbul’da bir araya gelen çok sayıda gazeteci tutuklu ve haklarında dava açılmış meslektaşlarına destek verdi.

Son olarak gazetemiz yazarı Ragıp Zarakolu'nun da tutuklandığını hatırlatan gazeteciler Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanununun değiştirilmesini de istedi.

Gürtuna, medya üzerinde yoğunlaşan baskılara, basın ve ifade özgürlüğünü tehdit eden uygulamalara son verilmesini isteyerek, "Halen çok sayıda gazeteci ve medya kuruluşu hakkında hapis ve para cezası talebiyle açılmış 10 bin dolayında soruşturma ve dava bulunmaktadır. Önceki gün gazeteci-yazar Ragıp Zarakolu'nun da tutuklanmasıyla birlikte TCK ve TMK'nin basın özgürlüğünü kısıtlayan hükümlerinden dolayı cezaevlerindeki tutuklu e hükümlü gazeteci sayısı 64'e ulaştı" dedi.

Cezaevindeki meslektaşlarını unutturmamak için Platform ve uluslararası gazetecilik örgütlerinin bayram kartı gönderme kampanyası başlatıldığı söyleyen Gürtuna, uluslararası gazetecilik örgütlerinden oluşan bir heyetin 22-24 Kasım tarihlerinde Türkiye'ye gelerek temaslarda bulunacağını duyurdu. Heyetin 23 Kasım'da tutuklu gazeteciler ile yakınlarıyla; 24 Kasım'da ise TBMM Başkanı ve hükümet yetkilileri ile görüşeceğini açıklayan Gürtuna, TCK ve TMK'nın basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan maddelerinin kaldırılması talebiyle hazırlanan "Acil Yasa Değişikliği" önerisinin TBMM, Başbakanlık ve grubu bulunan siyasi partilere gönderildiğini ifade etti.

Gürtuna son olarak basın emekçilerine "Gazeteciliğin halkın haber alma bilgi edinme ve gerçeği ulaşma hakkı olduğunu kabul ederek isteklerimizin karşılanması ve nitelikli yayıncılık vereceğimiz mücadelede dayanışmaya çağırıyoruz" çağrısında bulundu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları