loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteleri, televizyonları kapatmak bir darbe uygulamasıdır!

Gazeteleri, televizyonları kapatmak bir darbe uygulamasıdır!
Tarih: 29.07.2016 - 17:54
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bir ülkede medya özgür değilse o ülkede yaşayan yurttaşların özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bir ülkede medya özgür değilse o ülkede yaşayan yurttaşların özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini ifade ederek,” Gazeteleri, televizyonları kapatmak bir darbe uygulamasıdır” dedi

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, darbe girişiminin iktidar ve muhalefetiyle bertaraf edildiğini, Cumhuriyet tarihimizin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “AKP, kurunun yanında yaşı da yakma sürecinde” uyarısında bulundu.

CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, TBMM’de partisi adına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihimizin gerçekten en zor, en sıkıntılı döneminden birini yaşıyoruz, Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Maalesef, iktidar sahiplerinin uzun bir süredir ihmali, görmezliği hatta bir miktar vurdumduymazlığı neticesinde bugünlere gelmiş bulunuyoruz. 

15 Temmuz’da cemaatin yaptığı darbe girişimini hep birlikte, iktidarıyla muhalefetiyle ve vatandaşımızın büyük bir çoğunluğunun desteğiyle bertaraf ettik. Bu ülkemizin demokrasisi açısından gerçekten çok önemli bir gelişme. Ancak şunu da göz ardı etmeme gibi bir durumla karşı karşıyayız: Bir ülkede medya özgür değilse o ülkede yaşayan yurttaşların özgürlüğünden bahsedilemez. 

Demokrasi nöbetlerinin sürdüğü bugünlerde, hem gazeteciler hakkında verilen gözaltı kararlarının hem de çok sayıda medya kuruluşunun bir gecede kapatılmasının, demokrasiyle bağdaşmayacağı açıktır.

Gazeteleri, televizyonları kapatmak bir darbe uygulamasıdır. "FETÖ'yle mücadele" adı altında, zaten 3 gazeteciden 1'inin işsiz olduğu, çalışabilenlerin de iş güvencesinden yoksun bırakıldığı medya sektöründe, binlerce gazetecinin, bir gecede, OHAL kanun hükmünde kararnamesiyle işsiz bırakılması, aileleriyle birlikte on binlerce insanın mağdur olması anlamında gelmektedir.

Buradan, hemen, ilimde dün, bugün yaşanan bir medya kuşatmasından bahsetmek istiyorum. Adana ilinde, değerli milletvekilleri, Adana Medya, Adana Haber ve AKDENİZTÜRK TV'ye FETÖ'cü yaftasıyla maalesef el konulmuş durumdadır. 

Şimdi, Adana Haber'in, bir yerel gazetemizin bir başlığını göstermek istiyorum: "Murat Eren'i tanımazsınız." Murat Eren, FETÖ Cemaat yapılanması patlak vermeden, bu cemaat yapılanmasının kumpas kurarak içeriye aldırttığı şerefli bir Türk subayı. İşte, bu subayımızın, bu yurttaşımızın hak ve hukukunu savunan, bu yurttaşımızın, bu subayımızın haksızlığa uğradığını söyleyen bir medya grubu, Adana Haber gazetesi maalesef bugün kapatılmış durumdadır. Şimdi o gazeteden, yine manşetten haberler okuyacağım, bunlar birkaç ay öncenin manşeti, diyor ki: "Bunlar Atatürk'ün onurlu askerleri, bunlar da FETÖ'nün askerleri." 

Maalesef, AKP iktidarı kurunun yanında yaşı da yakma süreci içerisinde. Diliyorum bu uygulamadan bir an önce vazgeçerler, daha ciddi, daha sağlıklı bir uygulama hayata geçirirler, birçok ailenin ocağına ateş düşürmezler.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları