loading
close
SON DAKİKALAR

Genç girişimcilerden üniversitelilere ders

Tarih: 02.09.2011 - 17:50
Kategori: Eğitim

TÜGİAD üyesi genç girişimciler Uludağ, Marmara ve Bahçeşehir üniversitelerinin işletme ve iktisadi idari bilimler bölümlerinde 'Girişimcilik' dersi vermeye başlayacak.

ANKARA - Türkiye Genç İşadamları Derneğinden (TÜGİAD) yapılan açıklamaya göre, TÜGİAD, üniversite kampüslerinde öğrencileri hayata hazırlayacak bir proje hazırladı. Proje kapsamında TÜGİAD üyesi genç girişimciler Uludağ, Marmara ve Bahçeşehir üniversitelerinin işletme ve iktisadi idari bilimler bölümlerinde 'Girişimcilik' dersi vermeye başlayacak. Dönemsel bazda verilecek derslerin devamında girişimciliğin yüksek lisans programı olmasına yönelik çalışmalar yapılacak.       

Üniversitelerde TÜGİAD başlıklı derslere giren genç işadamları ve işkadınları kendi hayat hikayelerini anlatarak, gençlere girişimcilik konusunda öğütler verirken, teori ile pratik hayatı birleştirerek deneyimlerini de paylaşacaklar.        

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan, üniversite ile iş dünyası arasında sağlanacak sinerjinin girişimcilik kültürünün gelişmesine de katkı sağlayacağını belirterek, girişimciliğin teşviki konusunda birçok çalışma yürüttüklerini ifade etti.       

TÜGİAD'ın girişimcilik derslerinin farklı üniversitelerde yaygınlaştırılmasını ve girişimciliğin üniversitelerde yüksek lisans programı olmasını hedeflediklerini kaydeden Coşkunkan, ''Amacımız, teorik algının yanında pratikten gelen bilgileri de öğrencilerle paylaşmak ve onları oyunun içinde tutabilmek. Özellikle genç girişimci arkadaşlarımızın iş tecrübeleri hayata yeni atılacak gençlerimiz için çok önemli bir tecrübe ve destek göstergesi'' dedi.       

Projeye göre üniversitelerde 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerini toplam 42 saat olmak üzere seçmeli olarak verilecek dersler kapsamında dönem sonunda ciddi bir de sınav bekliyor. Buna göre öğrencilere sanal sermaye ile sanal bir şirket kurmaları istenecek. Şirketin icra kurulunu oluşturan öğrenciler iş planları, bilançoları, satış ve pazarlama stratejilerini TÜGİAD üyelerinden ve akademisyenlerden oluşan bir jüriye sunacak.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları