loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş: Emperyalist saldırı kabul edilemez

Genel Sağlık İş: Emperyalist saldırı kabul edilemez
Tarih: 17.04.2018 - 09:26
Kategori: Sendika

Amerika, İngiltere ve Fransa'nın Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıya bir tepki de Genel Sağlık İş Sendikası'ndan geldi. Genel Sağlık İş, konuyla ilgili bir açıklama yaparak "Genel Sağlık-İş olarak Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik saldırıları kınıyoruz" dedi. ...

Suriye'ye yönelik emperyalist saldırıya hükümetin verdiği desteğe tepki gösteren Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız'ın yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi iktidarının, Suriye’nin toprak bütünlüğünü yok edecek böylesine bir emperyalist saldırıya alkış tutması kabul edilemez. Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik her türlü emperyalist tehdit, gün gelecek Türkiye’ye yönelecektir. Emperyalist devletlerin böl, parçala, yönet şeklinde uygulamaya koyduğu saldırgan politikalarına destek olunmamalıdır" ifadeleri yer aldı. 

Genel Sağlık İş'in Suriye saldırısına ilişkin açıklaması şöyle:

"Amerika’nın İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı göstermiştir ki; emperyalist devletler Ortadoğu’daki petrol ve doğalgazı kontrol etmek için yeniden harekete geçmiştir.

Ortadoğu’da enerji kaynaklarına yönelik emperyalist hesaplar, sadece bölge ülkelerinin doğal zenginliklerine el koymak anlamına gelmemekte, aynı zamanda bu doğrultuda her türlü silahı kullanarak bölge insanlarını ölüm, korku ve geleceksizlik sarmalına mahkum etmektedir.

Ortadoğu bugün emperyalist devletlerarası bir çıkar savaşının arenasına dönüşmüşken; AKP iktidarı ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik saldırısına destek veren açıklamalar yapmıştır.

Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Amerikalı gazeteci Marcosson’a verdiği röportajda Ortadoğu ile ilgili olarak 95 yıl önceden bugüne uyarıda bulunmuştur.

Atatürk, “Bir gün, cihan harbinden sonra Ortadoğu’da kurulan suni devletlerin halkları ayaklanacaktır. O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil emperyalist güçlerin yanında yer alırsa aynı akıbete kendileri uğrayacaktır ve Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele haddini bildiren Türk halkı onların da hakkından gelecektir…” sözleri ile çağının ötesinde yaşayan, büyük bir devlet adamı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Emperyalizme karşı ulusal bir savaş veren ve kazandığı zafer ile tüm dünya devletlerine örnek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi iktidarının, Suriye’nin toprak bütünlüğünü yok edecek böylesine bir emperyalist saldırıya alkış tutması kabul edilemez. Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik her türlü emperyalist tehdit, gün gelecek Türkiye’ye yönelecektir. Emperyalist devletlerin böl, parçala, yönet şeklinde uygulamaya koyduğu saldırgan politikalarına destek olunmamalıdır.

Demokrasinin, insan haklarının ve barışın en büyük düşmanı emperyalizmdir. Genel Sağlık-İş olarak Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik saldırıları kınıyor, sömürünün ve yoksulluğun olmadığı, barışın hakim olduğu bir dünya diliyoruz." 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları