loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık-İş: Sivas Katliamı'nda 25 yıldır adalet aranıyor

Genel Sağlık-İş: Sivas Katliamı'nda 25 yıldır adalet aranıyor
Tarih: 01.07.2018 - 17:11
Kategori: Sendika

Genel Sağlık-İş Sendikası, Sivas Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, adaletin 25 yıldır sağlanamadığı belirtilerek, "İnsanları diri diri yakan karanlık zihniyet, tarihin hiçbir döneminde amacına ulaşamamıştır bundan sonra da ulaşamayacaktır. Genel Sağlık-İş olarak Laik Cumhuriyet’e sahip çıkacak, adalet için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" denildi.

Sendika tarafından 'Sivas Katliamında 25 Yıldır Adalet Aranıyor' başlığıyla yayımlanan açıklama şöyle:

"Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nde gerçekleştirilen katliam, gerici zihniyetin; Laik Cumhuriyet’e, eşitliğe, özgürlüğe ve birlikte yaşama kültürüne karşı alçakça bir saldırısıdır.

Aradan geçen 25 yılda 4 cumhurbaşkanı, 9 başbakan, 20 adalet bakanı değişti ancak adalet hala yerini bulmadı. İnsanlığa karşı işlenen suç zaman aşımına uğrarken; sanıkları müdafaa edenler, milletvekili koltuklarında kendilerine yer buldu. Madımak Oteli’nde yakılan ateş hâlâ sönmedi. Kahramanmaraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta katliamları yaratan gerici zihniyet, emperyalist devletlerin de desteği ile inanç ve etnik ayrımcılık üzerinden çatışma yaratarak Demokratik Cumhuriyet’i hedef almışlardır.

1993 yılında Sivas’ta insanlarımız diri diri yakılırken “Cumhuriyet, Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkacağız” sloganlarının atılması, yaşanan katliamın hedefinde Cumhuriyet aydınlanmasının olduğunu gözler önüne sermiştir. Ancak, insanları diri diri yakan karanlık zihniyet, tarihin hiçbir döneminde amacına ulaşamamıştır bundan sonra da ulaşamayacaktır.

Genel Sağlık-İş olarak Laik Cumhuriyet’e sahip çıkacak, adalet için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sivas katliamını bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anıyoruz.

Sivas Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız…"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları