loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık-İş'ten Manisa’daki adaletsiz tayine tepki

Genel Sağlık-İş'ten Manisa’daki adaletsiz tayine tepki
Tarih: 26.10.2018 - 16:12
Kategori: Sendika

Genel Sağlık-İş Sendikası, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde görevli 30 ebenin, adaletsiz bir şekilde Manisa Şehir Hastanesi’nde görevlendirilmesi nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına; Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Gazi Çeliker, Genel Dış İlişkiler ve Bilişim Sekreteri Eylem İşçen, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, Genel Sağlık-İş Manisa Temsilcilik Başkanı Veli Can Karabacak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile üyeler katıldı. CHP'nin 25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in de hazır bulunduğu basın açıklamasına sağlık alanında örgütlü bazı demokratik kitle örgütleri de destek verdi.  

Grup adına açıklama yapan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, tüm uyarılara rağmen açılışı yapılacak olan Manisa Şehir Hastanesi’nin beraberinde getireceği sıkıntıları dile getirdi. Manisa Şehir Hastanesi’ne yapılacak görevlendirmelerle ilgili adaletsizliğe dikkat çeken Bacaksız, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden kendi personel ihtiyaçları göz ardı edilerek yaklaşık 30 ebenin Manisa Şehir Hastanesi'ne çalışmak üzere görevlendirildiğini belirtti. Zekiye Bacaksız, “Meslektaşlarımızın ruh sağlığı hemşireliği konusunda profesyonel yaklaşım ve tecrübeleri yok sayılmıştır” dedi

Şehir hastanesine gönderilmek istenen ebelerin Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde çalışma sürelerinin 10 ile 23 sene arasında olduğuna dikkat çeken Zekiye Bacaksız, “Yıllar önce kimse ruh sağlığı hastanesinde çalışmak istemezken ebe arkadaşlarımıza hemşirelik yeterlik sertifikası verip cefasını çektirdiniz. 2007 yılında sağlık ocaklarının kapatılmasıyla doğumevine tayin isteyen ebe arkadaşlarımız yine aynı şekilde haksızlığa uğramış, yine zorunlu bir şekilde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine tayin edilmişlerdi. Bugün yine ebe olmaları ve yeni açılacak olan şehir hastanesindeki personel açığı bahane edilerek yıllardır özveriyle çalıştıkları Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden zorunlu bir şekilde gönderilmektedirler. Yapılan görevlendirmelerde verimlilik ve hakkaniyet gözetilmemektedir” diye konuştu.

Görevlendirmelerin şeffaf, adil ve siyasi torpilden uzak bir şekilde yapılmasını istediklerini belirten Zekiye Bacaksız, Genel Sağlık-İş olarak atılan her adımın peşinde ve her kararın ensesinde olacaklarını ifade etti.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları