loading
close
SON DAKİKALAR

Genelkurmay Süleyman Şah konusunda hükümeti uyardı mı?

Genelkurmay Süleyman Şah konusunda hükümeti uyardı mı?
Tarih: 01.10.2014 - 13:26
Kategori: Gündem

Al Monitor, Genelkurmay Başkanlığı'nın son dört ayda hükümeti, Süleyman Şah Türbesi'ni boşaltması konusunda birkaç kez uyardığını iddia etti...

Irak Şam İslam Devleti militanlarının Süleyman Şah Türbesi’ni kuşattığı yönünde haberlerin ardından, Al Monitor olayla ilgili bir iddiada bulundu. Al Monitor, Genelkurmay Başkanlığı’nın hükümeti son dört ayda bu konuda birkaç kez uyardığını öne sürdü.

İddialara göre, Süleyman Şah Türbesi’nin olası bir IŞİD saldırısına karşı boşaltılması gerektiğini ifade eden Genelkurmay Başkanlığı’nın uyarısı, “türbenin Türkiye topraklarının bir parçası olması” gerekçesiyle reddedilmiş. İnternet sitesi, türbedeki askerlerin ailelerinin neden hala türbenin boşaltılmadığı sorusunu sorduklarını belirtti.

'NEDEN HALA BOŞALTILMADI?'

Al Monitor, konu hakkındaki makalesinde, güvenlik gözlemcilerinin de çeşitli sorular sorduğunu ifade etti. Buna göre, güvenlik uzmanlarının sorduğu sorular arasında, “Her geçen gün askerlerin aleyhine işlerken neden türbe boşaltılmıyor? Yetkililer, türbeye yapılabilecek kanlı bir saldırıyı Türkiye’nin Suriye’deki duruma daha da dahil olması için kullanmayı mı düşünüyor? Türbenin boşaltılması konusunda yaşanan siyasi uzlaşmazlıkların arkasındaki neden nedir?” yer alıyor.

Öte yandan, uzmanlar türbedeki silahlar konusunda da çeşitli şüphelerinin olduğunu vurguluyor. Olası saldırı durumunda silahların türbeyi korumak için yeterli olup olmayacağının yanı sıra saldırı anında atılacak adımların tatbikatının yapılıp yapılmadığı da merak ediliyor.

ÜÇ SEÇENEK

Bölgeyi yakından tanıyan bir güvenlik uzmanına göre, Türkiye’nin türbe konusunda üç seçeneği bulunuyor. Bunlardan birincisinin herhangi bir değişiklik yapmadan devam etmek, ikincisinin türbenin geçici olarak boşaltılması ve üçüncüsünün de türbeye ek silahlı kuvvetler göndermek olduğu belirtiliyor.

Genelkurmay Süleyman Şah konusunda hükümeti uyardı mı?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları