loading
close
SON DAKİKALAR

Gerçeklerden Korkmak

Gerçeklerden Korkmak
Tarih: 26.01.2015 - 00:00
Kategori:

Şahin Mengü; Hrant Dink’in böyle bir kahpe saldırıyla öldürülmesi de çok acıdır. İnsan olan herkes için acıdır.

Doğal bile olsa her ölüm acıdır. Hele bir insanın hangi nedenle olursa olsun kahpe bir saldırıyla can vermesi daha da acıdır. Bu nedenle sekiz yıl evvel Hrant Dink’in böyle bir kahpe saldırıyla öldürülmesi de çok acıdır.
İnsan olan herkes için acıdır.
Ama bundan daha acısı, bu insanlık ayıbının birileri tarafından, özellikle Sevr beklentisi içinde olanlar tarafından, bir anma günü olmaktan çıkartılıp, onun aziz hatırasını istismar ederek bir emperyalist yalanı destekleme eylemi haline getirilmesidir.
Böyle kahpe kurşunla öldürülüp de gerçek katilleri bugüne kadar bulunamayan daha onlarca Türk Aydını, Asala kurbanı diplomatlarımız vardı, aynen Hrant Dink gibi.
Hrant Dink’i anma yürüyüşünde en önde “Yüzleşin, Hrant’la, soykırımla” pankartı vardı.
Bu pankartın hemen arkasında, bu pankartı tutarak en önde yürüyenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve bazı CHP milletvekilleri vardı.
CHP parti programını bilmeyen insanlar açısından bu doğal ve hatta doğruda karşılanabilinir.
Ancak CHP üyeleri, partiye kayıt olurken, kabul anlamına gelen “Parti tüzük ve programını okudum” diyerek imza atarlar.
Bütün parti üyeleri ve özellikle parti yöneticileri, parti tüzk ve programına uygun davranmak zorundadırlar.
Kurultay’ından geçerek kabul edilmiş olan parti programı, değişinceye kadar tüm parti üyelerini bağlar, her partili buna uymak zorundadır.
Hiçbir partili bu program da yazan şeyleri yok kabul ederek bildiği gibi davranamaz, hele parti yöneticisi olanlar bunu hiç yapamazlar.
CHP’nin parti programında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önceki dönemde cereyan ettiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı için aynen :
“Ermenistan’la ilişkilerin geliştirilmesi de, bu ülkenin işgal ettiği Azeri topraklarından çekilmesi, dünyadaki Ermeni örgütleri vasıtasıyla Türkiye’ye karşı uluslararası hukuka aykırı biçimde soykırım iddiasıyla girişimlerde bulunmaktan vazgeçmesi ve Ermeni devletinin resmi belgelerinde Türkiye’ye ait bazı topraklarda Ermenistan’ın emelleri olduğu izlenimini veren ifade ve sembollerin çıkartılması koşullarına bağlıdır.
CHP, sözde Ermeni soykırım iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önceki dönemde gerçekleştiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı konusunda ülkemizi suçlayıcı keyfi kararlar alınmaktadır.CHP, 1948’’de BM Genel Kururlu’nda oybirliği ile kabul edilen Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi tarafından yapılan açık tanım çerçevesinde, konunun bağımsız tarihçiler tarafından Türkiye, Ermenistan ve Rusya dahil ilgili tüm ülke arşivlerine erişim olanakları kendilerine tanınarak, iddiaların gerçekçi ve doğru zeminde, önyargılara kapılmadan incelenmesi gerektiği görüşündedir.” diye yazıyor.
CHP yöneticisi sıfatını taşıyanlar bu görüşe karşıysalar ve yürekleri, bilgileri yetiyorsa bir program kurultayı isterler bu konuları tartışılırlar.Ancak Kurultay görüş değiştirinceye kadar da bu programa uymak zorundadırlar.
Bir şeyin altını çizmekte fayda var, bu sözde Ermeni soykırımının arkasına sığınıp Türkiye Cumhuriyetine küfür edenler, ya bölücü ya da numaralı Cumhuriyetçilerdir.
Bir noktayı bazı bölücülere anımsatmakta yarar var. Emperyalistler kendi çıkarları uğruna geçmişte, Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan bir devlet vaat ettikleri Ermenileri, işleri bittiği zaman nasıl kaderleriyle baş başa bırakıp çekip gittilerse, aynısını da sizlere yapacaklar.
Kuyruğu koptuğu zaman, dananın kimin elinde kaldığını hep beraber göreceğiz.
Dün Ermenilerin geldiği bu oyuna bugün siz gelmeyin.
Ermeni soykırımı ile yüzleş pankartını taşıyanlar,1919 da Ermenistan Başbakan’ı olan Kaçaznuni’nin, “karşılıklı kırımlar oldu. Müslüman nüfusu katlettik” diyen raporunu okuyunca yüzleri kızarır mı, bilmiyorum?
Hadi gelin gerçeklerden korkmadan, neyle yüzleşmek istiyorsanız yüzleşelim, ama ölmüş insanların aziz hatıralarını incitmeden.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları