loading
close
SON DAKİKALAR

Gezi protestolarının 'sapanlı teyze'si tutuklandı

Gezi protestolarının 'sapanlı teyze'si tutuklandı
Tarih: 13.10.2017 - 13:49
Kategori: Gündem

Gezi eylemlerinde elindeki sapanıyla bilinen Emine Cansever 11 kişi ile beraber çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Gezi eylemlerine sapanıyla katılan Emine Cansever 11 kişi ile beraber çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emekli-Sen üyesi olan Emine Cansever’in iddianamesinde “Emekliler Meclisi isimli bir örgüte üye” iddiasının yer alması da dikkat çekti.

Jinnews'ten aktarılan habere göre, İstanbul’da son günlerde art arda gözaltı ve tutuklamalar yaşanırken, ‘Berk Ercan’ isimli bir tanığın verdiği ifade üzerine başlayan operasyonda 9 gün önce 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Halkın Hukuk Bürosu, Umut Hukuk Bürosu avukatları ve Gezi eylemlerinde polislere karşı elindeki sapanıyla eyleme geçen Emine Cansever adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 10'nun 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği’nde verdikleri ifadenin ardından ”Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmalarına karar verildi

EMEKLİ-SEN YASAL GÖRÜLMEDİ

Gezi protestolarında polislerin attığı gaz bombalarına ve saldırılarına karşı elinde bulunan sapanla direnmesiyle dikkat çeken ve sosyal medyada fotoğraflarının yayınlanmasıyla büyük ilgi toplayan, hafızalara “Sapanlı teyze” olarak kazınan Emine Cansever de tutuklanan 11 kişi arasında yer alıyor.

Dikkat çeken bir diğer iddia ise, Emekli-Sen üyesi olan Emine Cansever’in “Emekliler Meclisi” adında bir örgüt kurduğu ve yönettiği iddiasıydı. Emekli-Sen’in yasal bir sendika olarak ele alınmadığı görüldü. Hakkında tutuklanma kararı verilen Emine Cansever’in avukatı ise Emine Cansever’in sağlık sorunlarına dikkat çekerek, cezaevi koşullarında kalamayacağını söylüyor.

İddialara göre Berk Ercan isimli kişinin verdiği ifadeler nedeniyle yalnızca İstanbul değil, Kars, Hatay ve İzmir’den de gözaltılar gerçekleşti. Haklarında somut bir delil bulunmuyor olmasına rağmen, Berk Ercan isimli kişinin tanıklık ettiği ve isimlerini verdiği çok sayıda kişi gözaltında tutuluyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları