loading
close
SON DAKİKALAR

Gizemli uyku salgını korkutuyor

Gizemli uyku salgını korkutuyor
Tarih: 02.03.2015 - 17:51
Kategori: Dünya

Kazakistan'ın Kalaçi kasabasındaki gizemli uyku salgını yeni bir dalgayla kasabada yeniden yayılmaya başladı.

Kazakistan'ın Kalaçi kasabasındaki gizemli uyku salgını yeni bir dalgayla kasabada yeniden yayılmaya başladı.İnsanların aniden uyuya kaldığı ve uyandıralamadığı sebebi ise bilinmeyen salgın yüzünden halk kasabayı terk ediyor.

İnsanların durup dururken uyuya kaldığı ve günlerce uyanmadığı bir uyku salgını yaşanan Kazakistan'ın Kalaçi kasabasında, salgının dokuzuncu dalgasının başladığı açıklandı.

Uyku hastalığının görüldüğü insanlarda başka hastalıkların da tespit edildiği belirtilirken, buna sebep olabilecek olduğu tahmin edilen radon gazı, radyasyon, karbon monoksit zehirlenmesi gibi ihtimallerin elendiği belirtiliyor.

Russia Today'de yer alan habere göre Sergey Kulagin isimli bir yerel yetkili salgından etkilenenlerin sayısının 120'ye ulaştığı kasabadaki 218 aileden 34'ünün kasabayı terk ettiğini, 124'ünün de gitmeyi planladığını açıkladı.

Mart 2013'de başlayan salgında uyuyan insanlar uyandırılmaları denense de uyanamazken, uyuyan kişiler üzerlerinde büyük bir ağırlık hissettiklerini ve başlarının döndüğünü söylüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları