loading
close
SON DAKİKALAR

Gizli belgeler!

Gizli belgeler!
Tarih: 04.05.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Taraf gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, bir süredir Ergenekon kumpası mağdurlarına ekranda yer verdikleri gerekçesiyle Ahmet Hakan’ı ve Doğan Grubu’nu eleştiriyordu.

Taraf gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, bir süredir Ergenekon kumpası mağdurlarına ekranda yer verdikleri gerekçesiyle Ahmet Hakan’ı ve Doğan Grubu’nu eleştiriyordu.
Ahmet Altan’a Ahmet Hakan, Hürriyet’teki köşesinden ağır bir yanıt verdi. “Ve evet yargılanacaksın. Er ya da geç. Bu dünyada ya da öbür dünyada” dedi.
Aslında Ahmet Altan yargılanıyor...
Avukat Hüseyin Ersöz’ün verdiği bilgiye göre... Halen hapiste olan Mehmet Baransu’nun davasında Ahmet Altan ile Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur gibi isimler de şüpheli olarak yer alıyor. Ancak ilginç olan... Bu isimler bavuldan çıkan sahte kanıtlarla ilgili olarak değil... Gerçek kanıtlarla ilgili olarak... Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri ele geçirmek suçundan yargılanıyor... Esas merak edilen ise tabii ki bavuldan çıkan sahte dijital belgeleri kimin hazırladığı, kumpasın nerede tezgâhlandığı, Ahmet Altan ve arkadaşlarının hangi çevrelerden etkilendiğindir.

Pamuklar içinde!

Nobel’li yazarımız Orhan Pamuk Hollanda medyasına demeç vermiş:
“İslamcı iktidar son birkaç yıldır liberal yüzünü kaybetti. Giderek otoriter hale geldi. Hükümet karşıtı gazeteler kapatılıyor, gazeteciler işten çıkarılıyor. Kendim için değil ama arkadaşlarım için, bütün bir ulus için, laikler için endişeliyim.”
Bravo Orhan Pamuk Bey kardeşim!
Yavaş yavaş gerçeklerle buluşuyorsunuz..
Oysa 2009 yılında Amerika PBS televizyonuna:
- Laikler demokrasinin din devletine dönüşeceğini söylüyorlar ama ben inanmıyorum, demiştiniz.
Ve bakınız 13 Mayıs 2003 tarihinde NPQ dergisine ne demiştiniz:
“Tayyip Erdoğan başarılı olsun istiyorum ve ordu siyasetin dışında kalsın istiyorum. Erdoğan şimdi bu doğrultuda bir patika açıyor. Eğer bu patikadan dikkatlice geçilirse, Türkiye ister istemez daha açık, daha liberal bir toplum haline gelir...”
Tayyip Erdoğan başarılı oldu. O patikadan geçtik. Nereye mi geldik?
Yukarıda itiraf buyurduğunuz gibi:
Bir korku tünelinin orta yerine...

KARIŞIK

Yazılı ve görsel basında sık sık aynı hatayı gözlüyoruz:
- Falanca yere roket mermisi düştü..
Roket mermisi olur mu? Olmaz...
Roketin kendisi zaten dev bir mermidir. Herhangi bir yere roket mermisi düşmez. Roketin kendisi düşer.
***
Uğur Dündar dostumuz güzel bir tespit yapmış:
“Meclis Başkanı Kahraman’ın laikliği anayasadan çıkaralım önerisi stadyumlarda referanduma sunuldu. Seyirciler hep bir ağızdan oylarını kullandılar: Türkiye laiktir laik kalacak...
***
Cumhurbaşkanı şöyle bir cümle kullandı: “Laikliği, lâdinilik, din karşıtlığı gibi sunar ya da uygularsanız, elbette itiraz olur”
Kürşat Bumin hatırlatıyor:
“Ladini Osmanlıcada dinsiz değil, laik anlamındadır...”

Parti teşkilatını yönetme yetkisi sınırlanan bir kişinin tam yetkiyle devleti yönetmesi olağan mıdır?
Akif Kökçe

ZAFER

Bu yıl uzun yıllardır ilk kez kutlanan “Kut’ül Amare zaferi” hakkında emekli bir asker, Namık Çınar bakın Haberdar’da ne yazıyor:
“Yahu, ne zaferi?
Koskoca Dünya Harbi’ni kaybetmişsiniz; beş milyon km2 toprağınız gitmiş, siz halâ ‘İngilizleri bir ara nasıl da yenmiştik’ derdindesiniz.
Zafer denince, siz ne anlıyorsunuz, Allah aşkına?
On bin şehit vermiş, neticede o toprağı da kaybetmişsiniz.
Neresi zafer bunun?
Savaş, kumar masasına benzer. Sonunda parayı kimin götürdüğü önemlidir. Ayağındaki donuna kadar her şeyi alınmış adamın, “Bir ara nasıldım ama” diye sevinmesi ne hazindir.
Kaldı ki, askeri stratejide mühim olan muharebelerin değil, harbin kazanılmasıdır.

Kılavuz aydınlar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir grup “Aydın” ile önceki gün yaptığı kahvaltıda siyasi sorunları konuştu. Arkadaşımız Meriç Tafolar’ın haberine göre kahvaltıya katılanlardan bazıları şunlar:
Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, emekli askeri hakim Ümit Kardaş, gazeteciler Cengiz Çandar, Erdoğan Aydın, Mehmet Altan, Levent Gültekin, Kürşat Bumin, yazar Ayşe Kulin, Doç. Murat Somer, eski SPK Başkanı Muhsin Mengütürk, avukat Orhan Kemal Cengiz, eski ANAP’lı Nesrin Nas, İşadamı Osman Kavala vb...
Bu “Aydın” kompozisyonu için seçimin hangi ölçülere göre yapıldığını anlayamadık...
Cemaatçi ve İkinci Cumhuriyetçilerin fikrinden nasıl yararlanılacağını da...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları