loading
close
SON DAKİKALAR

Gökçek ne diyecek?

Gökçek ne diyecek?
Tarih: 23.09.2014 - 16:28
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ankara'da şebeke suyu tartışması devam ederken, Sağlık Bakanlığı'nın merkez binası kantininde de kapalı su kullanıldığı, bunun çalışanlara da ilan edildiği ortaya çıktı.

Ankara ’da CHP ; meslek odaları ve Gökçek arasında büyük tartışmaya yol açan şebeke suyuyla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in ‘güvenli’ dediği şebeke suyunun Sağlık Bakanlığı merkez binasının kantinlerinde çay kahve yapılırken kaynatılarak kullanılan suda bile kapalı su kullanılması şaşırttı.
Hürriyet Gazetesi muhabiri Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre durum, Başbakan Davutoğlu brifing almak için Sağlık Bakanlığı’na gittiğinde ortaya çıktı.

DAVUTOĞLU BRİFİNG İÇİN GİTTİĞİNDE ORTAYA ÇIKTI

Haberde şöyle denildi:
"- Sağlık Bakanlığı kantininde, çay yapımında bile şebeke suyu kullanılmadığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun brifing almak için Sağlık Bakanlığı ana binasına gitmesi ile ortaya çıktı. Başbakan’ı izlemek üzere Sağlık Bakanlığı binasına giden gazeteciler, kantinde ummadıkları bir duyuruyla karşılaştılar. Duyuruda “kantimizde çaylarımıza kapalı su kullanmaktayız” ifadesi yer alıyordu.

- Ankara’daki şebeke suyundan hastalananlar olduğu iddiaları üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek basın toplantısı düzenlemiş ve şebeke suyunun güvenli olduğunu bizzat kameralar önünde bu suyu içerek ortaya koymuştu.

SAĞLIK BAKANI: “BEN ŞEBEKE SUYU İÇMİYORUM” DEMİŞTİ

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise “Ankara’da şebeke suyu temiz değil” iddialarına karşı, Ankara’nın suyunda koku ve renk dışında herhangi bir sorun olmadığını belirtmiş, ancak kendisinin şebeke suyu içmediğini söylemişti. Müezzinoğlu, “kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ne yazık ki ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum” demişti."

GÖKÇEK BU DA ASKİ SUYU DEDİ AMA...

Gökçek ise canlı yayında içtiği kapalı suyun da ASKİ tesislerinden çıkıp ambalajlanan su olduğunu belirtmişti. Böylece Sağlık Bakanlığı tesislerinde de koku, renk veya başka bir nedenle açık şebeke suyunun tercih edilmediği ortaya çıktı.

Gökçek ne diyecek?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları