loading
close
SON DAKİKALAR

Gökçek'ten 'paralel' operasyon

Gökçek'ten 'paralel' operasyon
Tarih: 20.04.2014 - 11:26
Kategori: Gündem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Turgut Özal Üniversitesi'ne sattığı arsayı kullanılamaz hale getirdi...

Yerel seçim propaganda döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “paralel devlet” söylemine destek vermediği için özür dileyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim sonrası operasyonları hızlandırdı. Bu kapsamda “cemaate yakın” olduğu belirtilen Turgut Özal Üniversitesi’ne 2012 yılında satılan 27 bin metrekarelik arsa, alınan yeni bir kararla üniversitenin kullanamayacağı bir statüye sokuldu.

Turgut Özal Üniversitesi’ne 2012 yılında satılan arsanın statüsünün değiştirilmesi konusu geçen hafta gündeme geldi. Arsanın üniversiteye satışının ardından 13 Temmuz 2012 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden alınan kararla arsanın statüsü de değiştirilmişti. Satıştan önce arsanın statüsü “belediye kullanım alanı (itfaiye alanı)” iken satıştan sonra üniversitenin kendine uygun tesis inşa edebilmesi için “sağlık ve eğitim alanı” olarak değiştirilmişti. Ayrıca imar değişikliğiyle arsa üzerine yapılabilecek tesisin büyüklüğünün iki katına çıkarılmasına izin verilmişti.

Ancak belediyenin İtfaiye Daire Başkanlığı ile Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı, bölgedeki mevcut itfaiye tesislerinin “inanç ve tarih müzesi” yapılacağı gerekçesiyle üniversiteye satılan arsanın yeniden kullanım statüsünün değiştirilmesini istedi. İstek önce İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda ardından belediye meclisinde kabul edildi.

Kabul edilen kararla, üniversitenin mülkiyetinde bulunan alan, örneğine az rastlanır bir uygulamayla yalnızca “itfaiye alanı” kullanımıyla sınırlandırılmış oldu. Bu durumda üniversite, tapulu arsasına hiçbir şey yapamayacak. Üniversitenin bu engeli aşmak için askıya çıkacak belediye meclisi kararına itiraz etme ve ardından konuyu yargıya taşıma hakkı bulunuyor. Ancak yargıdan üniversite lehine karar çıksa dahi belediyenin küçük değişikliklerle yeni bir karar alma olasılığı yüksek görünüyor.

Arsanın 2012 yılında üniversiteye satışından belediyeye ne kadar bir kazanç sağlandığı açıklanmazken büyükşehir belediyesinin bölgeyi istimlak edebileceğine de dikkat çekiliyor.

Konunun Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndaki görüşmelerinde AKP, CHP ve BBP’li üyelerin arsanın statüsünün değiştirilmesi, MHP’li üyenin ise değiştirilmemesi yönünde oy kullandığı öğrenildi.

Cumhuriyet -Sertaç Eş

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları