loading
close
SON DAKİKALAR

Görevden uzaklaştırılan 259 muhtarın yerine kayyum atanacak mı?

Görevden uzaklaştırılan 259 muhtarın yerine kayyum atanacak mı?
Tarih: 17.10.2018 - 18:13
Kategori: Gündem

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğlulları geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 259 muhtarın durumunu Meclis gündemine taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 259 muhtarın durumunu Meclis gündemine taşıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğlulları konuyla ilgili soru önergesi verdi.  Önergesinin gerekçe kısmında 103 köy muhtarı ile 156 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 259 muhtar görevinden alındığını hatırlatan Farisioğlları daha sonra "Diyarbakır Lice ilçesine bağlı Karahasan Mahallesi muhtarı Hanifi Gülen’in evine, özel harekât polisleri tarafından evinin kapısı koçbaşı ile kırılarak baskın düzenlendiğini ve Hanifi Gülen'in gve yine aynı gün Şanlıurfa Birecik ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi muhtarı Emin Öztürk'ün evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındığını belirtti. 

HDP'li Farisioğulları yanıtlanması istemiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları sordu:

1-514 nüfuslu Karahasan mahallesinde, seçimle göreve gelen bir muhtarın bakanlığınızca görevden alınması hukuka aykırı değil midir?

2-574 nüfuslu Çiftlik mahallesinde, seçimle göreve gelen bir muhtarın bakanlığınızca görevden alınması hukuka aykırı değil midir?

3- Cumhurbaşkanı’nın ‘Muhtarlar’ ile ilgili yaptığı açıklama sonrası bakanlığınızca görevden alınmaların başlaması ile ilgili, bakanlığınızın bir açıklaması olacak mıdır?

4- Muhtarlıklara kayyum atanması söz konusu mudur?

5- Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılan ‘Muhtarlar Toplantısı’na ’katılım göstermeyen kaç muhtar bakanlığınız tarafından görevinden alındı?

6- Muhtarların gözaltına alınmasının hukuki gerekçeleri nelerdir?

 


Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları