loading
close
SON DAKİKALAR

Görmez'den, Papa'ya eleştiri: Maçla, ayak yıkamakla barış olmaz

Görmez'den, Papa'ya eleştiri: Maçla, ayak yıkamakla barış olmaz
Tarih: 02.09.2014 - 17:26
Kategori: Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dini ve dünyasının zor günlerden geçtiğini vurgulayarak dinler arası barışa Vatikan'ın yeterli katkı sunmadığı eleştirisinde bulundu...

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni bir düzenlemeyle doğrudan Başbakanlığa bağlanması ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen programla diyanet personeline veda etti. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini vurgulayarak, Başkan Görmez, konuşmasında mart ayında aralarında Sırbistanlı Müslüman bir kız ile Katolik başka bir kızın da bulunduğu, farklı dinlere ve milletlere mensup 12 genç mahkumun ayaklarını yıkayarak öpen ve önceki gün Barış İçin Dinler Arası Maç organize eden Papa Francesco'yu eleştirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, belli güçlerin, İslam dininin her hangi bir ülkedeki varlığının, güvenlik ve meşruiyet sorununa dönüşmesi için uğraştığını belirtirken, Almanya'da camilere yönelik saldırıların 70'e ulaştığını söyledi. Görmez, "Başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konu üzerinde durması gerekiyor. Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları