loading
close
SON DAKİKALAR

Greve katılan öğretmenlere: Bilerek mi bilmeyerek mi katıldınız?

Greve katılan öğretmenlere: Bilerek mi bilmeyerek mi katıldınız?
Tarih: 29.09.2016 - 17:33
Kategori: Sendika

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 29 Aralık greviyle ilgili suçladığı öğretmenlerden savunma istendi: Eyleme 'bilerek mi bilmeyerek mi katıldınız?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 29 Aralık greviyle ilgili suçladığı öğretmenlerden savunma istendi: Eyleme 'bilerek mi bilmeyerek mi' katıldınız?

İzmir'de soruşturulan yüzlerce öğretmen KESK ve Eğitim Sen tarafından gerçekleştirilen 29 Aralık greviyle ilgili 'bilerek eyleme katılan ve içeriğini bilmeyerek eyleme katılan' şeklinde ikiye ayrıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maarif Müfettişleri Başkanlığının onayıyla başlattığı soruşturma kapsamında öğretmenlerden 'bilerek ve bilmeyerek eyleme katılanlar' şeklinde savunma yapmalarını istedi.

Tutanağa yansıyan ifadelerde, "29.12.2015 tarihinde anılan Konfederasyon ve bağlı sendika tarafından gerçekleştirilen söz konusu eyleme, eylem kararı içeriğini bilerek katıldıkları anlaşılan" denildikten sonra eyleme bilinçli katıldığı varsayılan öğretmenler sıralanıyor.

Ardından, "Eylem kararı içeriğini bilmemekle birlikte sendikal faaliyet kapsamında olmayan anılan eyleme katılmak suretiyle bir gün süreyle okulundaki görevine gelmediği anlaşılan" ifadeleri kullanılarak eyleme bilinçsiz katıldığı varsayılan öğretmenler sıralanıyor.

Bilmeden katıldığı varsayılanlar için 1/30 oranında maaş kesim cezası istenirken bilerek eyleme katıldığı varsayılanlar ihraç istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi.

'Üyelerimizi kendi içinde bölme çabasındalar'

Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Candemir, 29 Aralık grevini bölgede hayatın olağan akışını engelleyen gelişmelere karşı çıktıkları için yaptıklarını kaydetti. Candemir, "29 Aralık grevini biz süresiz izne ayrılan öğretmenler için yaptık. Okulları kapatılarak eğitim hakkı elinden alınan öğrenciler İiçin yaptık. Ülkenin bir bölümünde devam eden çatışmalı ortamın sona ermesi ve barış talebiyle yaptık" dedi.

"Sedikamızın 29 Aralık tarihinde yaptığı 1 günlük iş bırakma eylemini yasadışı bir eylemmiş gibi değerlendirmek art niyetli bir tutumdur. Sendikal kurullar işletilerek yasal ve sendikal hukuk çerçevesinde alınan bu eylemi yasadışı göstermek Eğitim Sen'i bilmemektir" diyen Candemir, "29 Aralık iş bırakma eylemi soruşturmalarını yürüten müfettişlerin İzmir'de eyleme katılanları iki gruba ayırması kabul edilemez" dedi.

'Hukuksuzluğa karşı sonuna kadar mücadele'

Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Candemir şu ifadeleri kullandı: Müfettişlerin değerlendirmeleri ve tutumları suçtur. Bu değerlendirmelerle ceza teklif eden müfettişler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Burdan eylemimizin içeriğini çarpıtan ve bizi bölmeye, parçalamaya çalışanlara sesleniyorum. Sizin gücünüz bizi bölmeye ayırmaya yetmez. Biz yüz yıllık tarihimiz boyunca sizin gibileri çok gördük. Darbelerle, OHAL uygulamaları ile çok karşılaştık. Halen dimdik ayaktayız ve mücadeleye devam ediyoruz. Sendikamıza ve üyelerimize karşı son günlerde yoğunlaşan saldırılar ve 29 Aralık grevi ile alakalı açılan soruşturmalar hukuksuzdur. 29 Aralık grevi nedeniyle yapılan tüm işlemlere itiraz edeceğiz ve sonuna kadar üyelerimizin yanında olacağız. Dayanışmayı büyüterek birleşe birleşe kazanacağız.

Serbay Mansuroğlu - BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları