loading
close
SON DAKİKALAR

Gribin ağır geçmesinin nedeni gen mutasyonu olabilir

Gribin ağır geçmesinin nedeni gen mutasyonu olabilir
Tarih: 27.03.2015 - 14:00
Kategori: Sağlık, Yaşam

Gen mutasyonunun gribin daha ağır geçmesine yol açabileceği belirlendi.

Gen mutasyonunun gribin daha ağır geçmesine yol açabileceği belirlendi.

Amerikalı ve Fransız bilim adamlarının araştırması, bugüne kadar gözardı edilen bir gen mutasyonunun bağışıklık sisteminin işlevini yerine getirememesi dolayısıyla hastalığın daha ağır geçmesine neden olduğunu gösterdi.

Sonuçları "Science Express" dergisinde yayımlanan araştırmaya risk grubunda olmayan, daha önce büyük bir hastalık geçirmemiş ancak Ocak 2011'de Domuz gribi nedeniyle bir süre yoğun bakımda yatan 2,5 yaşındaki bir kız çocuğu ışık tuttu. Bu çocuğun gribi bu kadar ağır geçirmesinin nedenini araştıran bilim adamları, 4 yıl sonra küçük kızın gen haritasını inceledi ve ebeveynlerininkiyle karşılaştırdı.

GENETİK MUTASYONLAR HASTALIĞIN DAHA AĞIR GEÇMESİNE NEDEN OLABİLİR

Çocuktaki bir gen mutasyonunun, virüs ve kanser hücreleriyle mücadele eden interferon adlı proteinlerin üretilememesine yol açtığı saptandı. Genetik mutasyonların hastalığın daha ağır geçmesine neden olabileceğini belirten bilim adamları, sonuçların ilerde yeni tedavi
yöntemlerinin uygulanmasının önünü açabileceğini vurguladı. Sonuçlar ayrıca grip virüsü kapan bazı kişilerin nasıl bir hafta gibi kısa sürede iyileştiğine, bazılarının ise öldüğüne açıklama da getirebilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları