loading
close
SON DAKİKALAR

Guaido, taraftarlarını 12 Şubat'ta sokağa çağırdı

Guaido, taraftarlarını 12 Şubat'ta sokağa çağırdı
Tarih: 03.02.2019 - 11:35
Kategori: Dünya

Venezüella'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, muhalefeti 12 Şubat'ta kutlanan 'Gençlik Günü'nde yeniden büyük gösteriler düzenlemeye çağırdı.

Tarihinin en ciddi siyasi krizlerinden birini yaşayan Venezuela, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve onu tanımayan Guaido’yu destekleyen binlerce kişinin sokaklara çıktığı bir gün geçirdi. Caracas’ta bulunan Yüksek Adalet Mahkemesi yakınındaki Bolivar Bulvarı’nı dolduran Maduro destekçileri gibi Guaido liderliğindeki muhalifler de kentin sokaklarını doldurdu.

Las Mercedes semtindeki Birinci Bulvarı’nda düzenlenen miting için kentin farklı bölgelerinden gruplar halinde gelen muhalifler, etkinliğin başlamasından önce alanda toplandı. Devlet Başkanı Maduro karşıtı pankartlar ve Venezuela bayrakları taşıyan Guaido destekçileri, attıkları sloganlarla “özgür ve şeffaf seçim” isteklerini yineledi.

ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesince geçici devlet başkanı olarak tanınan Guaido, destekçilerinden her yıl 12 Şubat’ta kutlanan “Gençlik Günü”nde yeniden sokağa çıkmalarını ve Devlet Başkanı Maduro karşıtı protestolar düzenlemelerini istedi. Hedeflerine ulaşana kadar protesto eylemlerinin süreceğini ifade eden Guaido, 12 Şubat öncesinde de gösteriler düzenleyeceklerini belirtti fakat tarihi ve niteliğine ilişkin bilgi vermedi.

Devlet Başkanı Maduro da dün binlerce kişinin katıldığı mitingde 10-15 Şubat’ta şimdiye kadar düzenlenen en büyük askeri geçit törenlerinin tertipleneceğini duyurmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları