loading
close
SON DAKİKALAR

Gürer: Hükümet kamu görevlisini enflasyonun altında ezdiriyor

Gürer: Hükümet kamu görevlisini enflasyonun altında ezdiriyor
Tarih: 19.08.2017 - 16:03
Kategori: Ekonomi

CHP Milletvekili Gürer, hükümetin kamu görevlileri ve memur emeklileri için yaptığı zam teklifiyle ilgili ''Yüzde 3+3 oranındaki bu komik rakamlar, hükümetin memuruna ve emeklisine hangi gözle baktığının bir göstergesidir'' dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, hükümetin kamu görevlileri ve memur emeklileri için yaptığı 2018 yılının ilk ayı için yüzde 3 ve ikinci altı ayı için de 3 oranındaki zam teklifini eleştirdi. Yüzde 3+3’lük teklifi en hafif bir ifadeyle ‘komik’ olarak değerlendirdiğini belirten Ömer Fethi Gürer, enflasyon rakamlarının çift hanelerde gezindiği bir ülkede hükümetin kamu görevlileri ve memur emeklileri için yüzde 3 oranında zam teklif etmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Gürer, yüzde 3+3 zammın birinci altı ay için ortalama devlet memuru maaşında 88 lira, en düşük devlet memuru maaşında ise 69 lira seviyesinde bir artışa tekabül ettiğini belirterek, “Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 9.79 olarak açıklanmıştı. Ancak ağustos ayından itibaren de enflasyonda çift haneli rakamlara öngörülmüştü. Enflasyonun çift haneli rakamlarda seyrettiği ülkemizde, hükümetin kamu görevlileri ve memura yüzde 3+3 oranında zam teklif etmesi, akılla, mantıkla izah edilemez ve anlaşılamaz bir durumdur” diye konuştu.

Enflasyon rakamlarının belirlenmesindeki kriterlerin de Türkiye’deki gerçek enflasyonu yansıtmadığını ifade eden Gürer, “TÜİK verilerine baktığımız zaman pek çok temel gıda ürünü, yüzde 12 ila yüzde 50 arasında geçen yıla göre zamlanmış. En düşük oranda artış gösteren gıda ürünü ile açıklanan enflasyon rakamının çok üstünde görünüyor. Memurun, emeklinin alım gücü sürekli düşüyor. Temel gıda ürünlerinin çoğunda geçen yıla göre yüzde 50’ye varan artışların yaşandığı ülkemizde kamu görevlileri ve memurların maaş artışının yüzde 3+3 olması hükümetin kamu görevlilerine, memuruna ve emeklisine hangi gözle baktığının net bir ifadesidir” şeklinde konuştu.

Hükümetin zam teklifinin açıklanan enflasyon rakamlarının üçte 1’i bile olmadığını kaydeden CHP'li Gürer, hükümetin yeniden bir değerlendirme yaparak, kamu görevlileri ve memur emeklilerini en azından enflasyonun altında ezdirmeyecek oranda zam teklifinde bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları