loading
close
SON DAKİKALAR

Gürsel Tekin'den Takvim haberlerine açıklama

Gürsel Tekin'den Takvim haberlerine açıklama
Tarih: 21.08.2014 - 14:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri Tekin: Dokunulmazlığımı kaldırın, hesaplaşmak istiyorum...

CHP Genel Sekreteri Tekin: Dokunulmazlığımı kaldırın, hesaplaşmak istiyorum.

CHP Genel SekreteriGürsel Tekin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e başvurup dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Tekin, partisi CHP'nin yanı sıra, kendisine yönelik hakaret ve iftiraların sistemli bir şekle dönüştüğünü belirterek, "Bu haberleri yazanlar hakkında yüz bin TL'lik dava açtım. Yargıda kendileriyle hesaplaşacak ve yazdıkları yalanları ispatlamalarını isteyeceğiz'' dedi. Tekin, dokunulmazlığının bir an önce kaldırılmasını talep ettiğini de açıkladı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "İftira ve yalanlarıyla bizim susacağımızı, kenara çekileceğimizi sananlar varsa, henüz CHP'li olmanın ne anlama geldiğini bilmiyorlar demektir'' dedi. Tekin, "Yapraklarından, ahlaksızlık, iftira, yalan ve pislik akıtanlar, bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecekler'' ifadesini kullandı.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "havuzdan beslenen haram medyası'' olarak tanımladığı Takvim Gazetesi'ne 100 bin TL'lik dava açtığını açıkladı. Tekin, "Takvim Gazetesi, son bir haftadır, hem şahsıma, hem sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de partimizin kurumsal kimliğine yönelik alçakça bir saldırı yapmaktadır'' dedi.
Takvim Gazetesi'nin, kamuoyunda hiçbir saygınlığı olmayan ajan bozuntularının yönlendirmesi - talimatı doğrultusunda hareket ettiğini ve CHP'yi Alman gizli servisi BND ile ilişkilendirmeye çalıştığını belirten Tekin, "O kadar beceriksizler ki; yalanları ellerine yüzlerine bulaşıyor. O kadar yalancılar ki; haberde tek bir somut kanıt dahi gösteremiyorlar. Haberlerde ne tarih var, ne yer, ne saat... O kadar yalancılar ki; meslektaşları üç gündür manşetten duyurduğu sözde haberlerinden tek bir alıntı dahi yapmıyor'' dedi.
Tekin, yapılan haberlerde basın meslek ilkelerinin ayaklar altına alındığını belirterek, ''Mahkemenin yanı sıra, ÇGD; Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne de başvurarak, bu yalanları yazanları mesleki açıdan da mahkum ettireceğim'' ifadesini kullandı.
CHP'yi ve şahsını Alman gizli servisi ile ilintili göstermeye çalışan Takvim Gazetesi'nin, ''havuzdan beslenen haram medyası''nın bir parçası olduğuna dikkat çeken CHP Genel Sekreteri Tekin, "Bu haberler, BND'nin Türkiye'nin tüm kurumlarını dinlediğinin ortaya çıkması üzerine yapılmaya başlandı. AKP'nin yayın organı ve emir eri olan Takvim Gazetesi'nin ağaçla, kömürle, odunla röportaj yapma zavallılığına düşen satılık kalemleri, aldıkları talimat doğrultusunda hereke geçti'' ifadesini kullandı.
Almanya'nın Türkiye'yi BND üzerinden dinlemesinin ortaya çıkması sonrası, AKP'nin paniklediğine dikkat çeken Tekin, şöyle konuştu:
"BND'nin, AKP ile IŞİD arasındaki organik bağı tespit ettiğine ilişkin haberler Batı medyasında genişçe yer aldı. AKP medyası bunu örtmek için, CHP ile BND'yi ilişkili göstermeye ve CHP'yi çirkin bir komploya alet etmeye çalışıyor. BND'nin Türkiye'yi dinlemesine itiraz edemeyen ve dilini yutan AKP'liler, hedef şaşırtmak, gündemi değiştirmek için CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alıyorlar. Neyse ki; hiçbir inandırıcılıkları yok! Ve bu yüzden, artık birer paçavra haline dönüşen gazetelerinin yüzüne bakan bile yok...''
‘’Şahsının uzun bir süreden beri istihbarat örgütlerince takip edildiğini bildiğini söyleyen Tekin, şöyle dedi: "Biz BND ile görüştüysek, bu ülkenin MİT'i, istihbaratı ve ilgili kuruuşları ne yapıyormuş? Şimdi soruyorum: Bizim BND ile görüştüğümüzü ispatlayamayanlar, kamuoyunun önüne çıkıp (Biz şerefsiziz, biz namussusuz, biz alçağız, biz satılık kalemleriz, iktidarın yalakasıyız) diyecekler mi? Bunu ispatlayamayanlar, ödeyecekleri bedel karşısında, (basın özgürlüğü) kılıfının arkasına saklanacaklar mı?''
‘’Şahsına yönelik saldırıların daha da artacağına dikkat çeken Tekin, "Eski genel başkanımız sayın Deniz Baykal'a yönelik komplodaki parmak izlerini gizlemeye çalışanlar, komplo için düzenlenen montajlı kasedi izleyenler, şimdi bu alçak komploya partimizi de bulaştırmaya çalışıyor'' dedi.
CHP'lilerin kafasını karıştırmaya, şüphe uyandırmaya ve kurultaya gölge düşürmeye çalışan bu girişimin kimler tarafından yapıldığını bildiklerini söyleyen Tekin, "İçlerinde yaptıkları ahlaksızlıklardan dolayı partimizle ilişkisi kesilen kişilerin ve partimizin saflarından uzaklaştırılanların da olduğu bu çete, asla amacına ulaşamayacaktır'' ifadesini kullandı.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik komplonun iktidarın emri ve bilgisi dahilinde yapıldığının artık gün yüzüne çıktığını belirten Tekin, "Sayfalarından ahlaksızlık, pislik ve alçaklık akan bu medya, kendilerine uzanan ok işaretlerini gizleyemez, yalanlarla çarpıtamaz'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın MEB'i yasadışı bir şekilde yönettiğine ilişkin tapeyi açıkladıktan sonra kendisine yönelik iftira kampanyasına hız verildiğini belirten Tekin, şu ifadeleri kullandı:
"Önce hiçbir ilgim olmayan, bir şirketi benimmiş gibi gösterdiler. Sonra o şirkete davalar açıldığını yazdılar. Bunlar ilgi görmeyince, bu kez BND senaryosunu devreye soktular. Kimin gizli servislerle kapı arkalarında iş tuttuğu, kimin Türkiye'yi gizli servislere pazarladığı ortadadır. Hiçbir yalan, iftira kampanyası bunu örtemez. Hiçbir iftira kampanyası bizi susturamaz. Hiç kimsenin yalanı, iftirası da yanına kar olarak kalmaz.''


Gürsel Tekin'den Takvim haberlerini açıklama


KAMUOYUNA DUYURULUR

Cumhuriyet Halk Partisi ve tarafıma yönelik havuz (haram) medyası tarafından son birkaç gündür hiçbir belge, bilgi ve delile dayanmadan, basın-yayın ahlak ilkeleri ile hiçbir şekilde bağdaşmayan haberlerle ile hakaret ve iftira suçu açıkça işlenmektedir.

Haram medyasının yapmış olduğu bu haberlerin hangi maksatla ve kime hizmet etmek amaçlı yapıldığı tarafımızca çok iyi şekilde bilinmektedir.

Bu nedenle öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e açık çağrımdır; dokunulmazlığımın ivedilikle kaldırılarak gerekli soruşturmanın derhal başlatılmasını derhal talep ediyorum. Aynı zamanda şahsım olarak da bu kasıtlı haberleri yapan kişi ve kurumların cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yasal sürecin başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım.

Saygılarımla,

Gürsel TEKİN
CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili


ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA


ŞİKAYETTE
BULUNAN : GÜRSEL TEKİN
CHP Genel Sekreteri TBMM 24. Dönem
İstanbul Milletvekili

Anadolu Bul. No:12 Söğütözü/ Ankara

VEKİLİ : Av. Ömer Koçak- Av. Mustafa Kemal Çiçek
Stazburg Cad. 38/22 Sıhhıye / Ankara
ŞÜPHELİLER :
1- Mevlüt Yüksel ( Muhabir, Haber Müdürü)
Barbaros Bulvarı Cam Han No: 153 Beşiktaş / İstanbul
2- Ergün Diler ( Genel Yayın Yönetmeni)
Barbaros Bulvarı Cam Han No: 153 Beşiktaş / İstanbul
3- Mehmet Ali Akada ( Yazı İşleri Müdürü)
Barbaros Bulvarı Cam Han No: 153 Beşiktaş / İstanbul
4- Emre Şahin ( Yazı İşleri Müdürü)
Barbaros Bulvarı Cam Han No: 153 Beşiktaş / İstanbul
5- Şefik Çalık ( Sorumlu Yazı İşleri Müdürü)
Barbaros Bulvarı Cam Han No: 153 Beşiktaş / İstanbul
6- İlgili Kişiler
SUÇ : TCK 125,TCK 267 ve Savcılık makamınızca soruşturma aşamasında tespit edilecek diğer suçlar.

AÇIKLAMALAR :

1- 20.08.2014 tarihli ulusal basımı yapılan TAKVİM gazetesinin ilk sayfasında manşetten “ İşte O Lobi” başlıklı haber ile müvekkilin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte isnatlarla basın yoluyla hakaret suçu ve iftira suçu işlenmiştir.

2- Haber ayrıntısı 12 ve 13. sayfalarda devam etmekle birlikte, müvekkilin BND ajanlarıyla işbirliği içerisinde bulunduğu, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin dinlenmelerinden haberdar oldukları ve Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’ kurulan kaset komplosunun içerisinde yer aldıklarına ilişkin yapılan iftiralarla dolu haber neticesinde basın yoluyla hakaret ve iftira suçunun işlendiği açıktır.


3- Cumhuriyet Halk Partisi’nin halen Genel Sekreterliği görevini yürüten müvekkilim hakkında yapılan, müvekkilimin BND yani Alman gizli servisi ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve yetkililerinin dinlenmesi olayı ile ilişkilendirilmeye çalışılması ve Deniz Baykal’ a düzenlenen komplonun parçası gibi gösterilmesi çok açık bir iftiradır. Bu denli hainlik iftirasını atanların bu haberi hangi maksatla ve kime hizmet etmek amacıyla yaptıklarının da araştırılması gerekir.

4- Bu şekilde yayınlanan haberin bilgi, belge veya en ufak bir delille dayanmaksızın yayınlanması, halkın haber alma özgürlüğü, basın özgürlüğü ve basın ilkeleriyle bağdaştırılamaz.

5- Şikayet dilekçesinde adı geçen gazetenin bir nüshası tarafımızdan sayın savcılık makamınıza sunulmuştur, haberi yapan muhabir olarak şüpheli Mevlüt Yüksel, Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Yazı işleri müdürleri olarak Mehmet Ali Akada ve Emre Şahin, Sorumlu Haber Müdürü olarak Şefik Çalık belirlenmiştir. Sayın savcılık makamınızca tespit edilecek ilgili diğer kişiler hakkında da şüpheli sıfatıyla soruşturmanın yapılmasını talep ederiz.

SONUÇ : Yukarıda arz edilen ve resen gözetilecek nedenlerle, şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını vekil eden adına saygılarımla arz ve talep ederim. 21.08.2014


Şikayette Bulunan
Vekili
Av. Ömer Koçak


Ek : 20.08.2014 tarihli takvim gazetesi sayısı


Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları