loading
close
SON DAKİKALAR

Hakimden eski Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya 'torun sevme' izni

Hakimden eski Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya 'torun sevme' izni
Tarih: 18.12.2017 - 12:28
Kategori: Gündem

Gülen Cemaati'nin 'Mülkiye yapılanmasında' yer aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hakim izni ile torununu sevdi.

İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da arasında bulunduğu 11’i tutuklu 14 sanık katıldı.

ÇAPKIN’IN AVUKATI TANIK OLARAK DİNLENDİ


Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre, duruşmada tanık olarak dinlenen tutuklu Avukat Ali Çelik, “15 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’nün avukatlığını yaptım. Adli yardım bölümünde çalıştım. Bu nedenle sayın müdürüm Hüseyin Çapkın’ı tanırım. Kendisinin bende vekaleti var. Bu resmi bir ilişkidir. Hasan Özdemir, Kazım Abanoz, Celalettin Cerrah’ın (eski emniyet müdürleri) O makama gelen bütün emniyet müdürlerinin vekaleti bize direkt verilirdi. Bu mecburi bir ilişkiydi” dedi.

'HİÇ TANIMIYORUM'

Söz alan Hüseyin Çapkın ise “Bu arkadaşımızı hiç tanımıyorum. Herhalde otomatik olarak yapılan bir işlem” diye konuştu. Çelik ise “Evet sayın müdürüm ben de onu söylüyorum. Otomatik olarak yapılan bir işlem” diye yanıt verdi.

TORUNU İLE DURUŞMA SALONUNDA HASRET GİDERDİ

Soruşturma kapsamında 4 Ağustos 2016’da tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu mahkeme heyetinin izni ile kısa bir süre önce dünyaya gelen torununu duruşma salonunda gördü. Mutlu gelini tarafından duruşma salonuna getirilen torunun kucağına alarak kısa bir süre sevdi. Küçük bebek annesinin kucağında duruşma salonundan ayrıldı.
Duruşma öğleden sonra devam edecek.

KİME NE KADAR CEZA İSTENİYOR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, İstanbul eski Valisi Mutlu’nun da arasında bulunduğu 8 eski valinin, “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “6415 sayılı Terörizmin Finansmanını Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet” suçlarında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 12,5 yılda 25 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da arasında bulunduğu 7 kişinin ise “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları