loading
close
SON DAKİKALAR

Haksız kesintinin iadesi isteyen kanser hastasına skandal yanıt: Kaliteli mal kullandın

Haksız kesintinin iadesi isteyen kanser hastasına skandal yanıt: Kaliteli mal kullandın
Tarih: 22.03.2018 - 10:49
Kategori: Gündem

Kanser hastalarının yaşadıkları mağduriyetlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Kendisinden katkı payı adı altında 474 lira alınan kanser hastası emekli öğretmen Necip Yurdakul, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurdu ve skandal bir yanıt aldı.

Kanser hastalığı nedeniyle malulen emekli olan öğretmen Yurdakul, SGK’ye verdiği dilekçede, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Rektum CA tanısıyla yattığını, ameliyat olduğunu, 28 gün ışın tedavisi ve 1 yıl kemoterapi tedavisi gördüğünü belirtti. Yaşam boyu kolostomi torbası ve adaptöre bağımlı olduğuna dikkat çeken Yurdakul, her iki ayda bir reçete ile kolostomi torbası ve adaptör aldığını dile getirdi. Başlangıçta kendisinden katkı payı alınmadığını ancak daha sonra her geçen gün artan miktarda katkı payı istendiğini kaydeden Yurdakul, “En son katkı payı adı altında yaptığım ödeme 474 TL’dir. Malulen emekli olduğumdan maaşım düşüktür. 474 TL katkı payını ödeyemiyorum. Ayrıca kanser hastalarının kullandıkları ilaç ve malzemeleri için kendilerinden katkı payı alınması mevzuata aykırıdır” dedi.

‘İadesi mümkün değil’

Yurdakul, kendisinden katkı payı alınmaması ve bugüne kadar alınan katkı paylarının iadesi için gereken işlemlerin yapılmasını istedi. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Ancak SGK şimdiye kadar yapılan ödemelerin iadesini reddederek şu yanıtı verdi: “Merkezimizce yapılan kontrolde ödediğiniz tutarın, tıbbi malzemeler arasındaki firma/ kalite farkından kaynaklandığını bu nedenle de tarafınıza iadesinin mümkün olmadığı hususunda, bilgilerinize rica ederim.” Yurdakul, SGK’nin bu yanıtına tepki göstererek, “Tabii ki kaliteli mal kullanacağım. Çünkü sağlıklı yaşamak istiyorum. Ayrıca bu firmayı da ben bulmadım. Firmayı, kalitesini ben tercih etmedim. Ankara Numune Hastanesi’nde bu malzemeyi kullanın dediler. Onun için kullanıyorum. Bunu bana önerdiler. Madem öyle, bu malzemeyi nereden alacağımı söylesinler. Ben nereden bileyim? Onu da söylemiyorlar” dedi. Emekli öğretmen olduğunu, devlete yıllarca hizmet ettiğini belirten Yurdakul, “Şimdi devletten insan gibi kaliteli yaşam istiyorum. Emekli öğretmenim. Katkı payını ödeyemiyorum. Soruna çare bulunmasını istiyorum. İki ayda bir 500 lirayı nasıl ödeyeyim” diye konuştu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları