loading
close
SON DAKİKALAR

Haluk Levent ve Bakan Eroğlu Ayvalık'ta yanan alana fidan dikti

Haluk Levent ve Bakan Eroğlu Ayvalık'ta yanan alana fidan dikti
Tarih: 15.12.2017 - 14:36
Kategori:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki orman yangınında zarar gören sahaya fidan dikti.

Haluk Levent, 17 Ağustos’ta Ayvalık’taki Hakkıbey Yarımadası’nda meydana gelen ve 20 hektarlık alana zarar veren yangınla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, alana fidan dikilmesi adına çağrı yapmıştı. Levent’in çağrısı yanıt buldu ve bugün alanda fidan dikimi gerçekleşti. Dikim törenine; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Levent’in kurduğu AHBAP’tan 400 kişi katıldı.

Eroğlu, 17 Ağustos’ta alan yandığında kendisinin de gelişmeleri Ankara’dan kontrol ettiğini belirterek, “Hemen gerekli çalışmaları yapın dedik. Haluk Levent kardeşim ziyarete geldi ‘Beraber dikelim’ dedi. Ben de çok mutlu oldum. Böyle değerli sanatçıların bilgi vermesi, kamuoyunu şuurlandırması çok faydalı” dedi.

Levent ise, yürekte acılar oluşturan, rant peşinde koşan insanların artık tarihe gömülmesini istediklerini anlatırken, “Orman Bakanımızın yanına gittim, kendileri de böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Hatta şöyle bir konu geçti. ‘Ben bir şiir yazayım, sen de beste yaparsın.’ Ben her orman için bir şiir yazılsın, yüzlerce beste yapmaya hazırım. Söz veriyorum. Bir şiir verdi sayın bakanımız; ben onu şarkı haline getirdim. Türkiye’de ormanlar yanabilir ama ormanlar yakılmasın istiyorum. Ormanların yerine rantçıların villacıların, o rantın sahibi olmasını istemiyorum. Bakanlıkta bu konuda destek veriyor, teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Haluk Levent, Bakan Eroğlu’nun sözlerini yazdığı, kendisinin de bestelediği ‘Ayvalık Bizim’ adlı şarkıyı söyledi. Bakan Eroğlu, Levent ve beraberindekiler, şarkı eşliğinde, birlikte fidan dikti. Tören sonunda Bakan Eroğlu, Haluk Levent’e çevreci beratı, ahşaptan yapılmış gitar, yine ahşap işlemeli birlikte resimlerinin bulunduğu bir resimlik hediye etti.
DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları