loading
close
SON DAKİKALAR

'Hamile çocuklar' skandalı büyüyor: Birçok hastanede adölesan gebe poliklinikleri var!

'Hamile çocuklar' skandalı büyüyor: Birçok hastanede adölesan gebe poliklinikleri var!
Tarih: 20.01.2018 - 18:02
Kategori: Gündem

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmemesiyle ortaya çıkan skandallar dizisine bir yenisi daha eklendi.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmemesiyle ortaya çıkan skandallar dizisine bir yenisi daha eklendi. Türkiye'deki iki hastanede daha adölesan (10-17 yaş) gebe poliklinikleri bulunuyor

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yılda 450-500 arası hamile çocuğun hastaneye geldiğinin duyulmasının ardından skandallar dizisine bir yenisi daha eklendi. Ergenlik çağındaki gebelikler o kadar artmış durumda ki İstanbul Zeynep Kamil, Ankara Etlik Zübeyde Hanım gibi eğitim araştırma hastanelerinde adölesan (10-17 yaş) gebe poliklinikleri bulunduğu öğrenildi.

"Buzdağının görünmeyen yüzü"

Konuyla ilgili RedHaber'den Mutlu Erol Kahya'ya konuşan SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Genel Sekreteri Pınar İçel Çepe, "Tek bir hastanedeki bu korkunç rakamlar diğer hastanelerde ne kadar bu şekilde çocuk gebe olduğu konusunda bizleri endişelendiriyor. Henüz ergenlik çağındaki gebelikler o kadar artmış durumda ki İstanbul Zeynep Kamil EAH, Ankara Etlik Zübeyde Hanım EAH gibi hastanelerde adölesan gebe poliklinikleri bulunuyor, buralara her yıl yüzlerce çocuk gebenin başvurduğunu öğrendiğimizde buzdağının görünmeyen yüzü hakkında fikir sahibi oluyoruz." dedi.

Yapılan açıklamalar nasıl bir kabusun içinde yaşamaya mahkum edildiğimizi gözler önüne seriyor

Çepe sözlerine şu şekilde devam etti, "Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir sağlık emekçisinin duyarlılığı ve dikkati sonucu ortaya çıkarılan 115 çocuk istismarı 3 gündür gündemimizde. Ocak-Mayıs 2017 arası 5 ayda yetkililere bildirimi yapılmamış 18 yaş altı 115 kız çocuğu gebeliği ve sonrasında Valiliğin ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları nasıl bir kabusun içinde yaşamaya mahkum edildiğimizi gözler önüne seriyor.

"Olayın üzerini kapatmışlar!"

Çocuk gebeliklerini ortaya çıkaran emekçinin söylediğine göre bunlar o 5 aydaki hastaneye başvuran çocuk gebelerden sadece bildirimi yapılmamış olanların sayısı! Yıl içinde tahmini 450-500 tane 18 yaş altı gebenin söz konusu hastaneye başvurduğunu ifade eden emekçi, hastane yönetimine bu konuyla ilgili tutanakla başvurduğunu, hiçbir adım atılmaması üzerine durumu savcılığa ilettiğini ve karşılığının iki defa sürgün edilmek olduğunu ifade ediyor. Üstelik yetkililer soruşturmaya gerek olmadığına karar verip olayın üzerini kapatmışlar!

Yetkililer de bu suça ortak!

Olayın basına yansımasından sonra soruşturmanın tekrar açıldığını söyleyen yetkililerin açıklamaları ise skandal niteliğinde; 18 yaş altındaki her birey çocuk olmasına rağmen 15 yaş üzerindekilerin bildirimini zorunlu kılmayan bakanlık, üstelik “bildirirsek hastaneye gelmezler” diyerek suça ortak olduğunu itiraf ediyor.

Ülke çocuklar için cehenneme ceviriliyor!

Sağlık Bakanlığı’na ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sorduğumuz bütün sorular cevapsız kalıyor. Tek bir ildeki tek bir hastanede 500 çocuk gebe diğer hastanelerdeki toplam sayının ne olduğu hakkında maalesef korkunç bir tablo ortaya çıkarıyor, bu durum o kadar kanıksanmış ki bazı hastanelerde bu çocukların takibi için poliklinik açılmak zorunda kalıyor, üstelik sağlık kurumlarına başvurmayan, takibi yapılmayan, evde doğuma zorlanan çocukları hesaba kattığımızda memleketin kız çocukları için nasıl bir cehenneme çevrildiğini gösteriyor.

"Çocukların yeri doğum salonları değil okul sıralarıdır!"

Çocukların yeri doğum salonları değil okul sıralarıdır... Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri tüm toplumu gericilik cenderesine alanlara karşı ışık olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz!"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları