loading
close
SON DAKİKALAR

Hasan Ferit Gedik davasında bıçak çekildi

Hasan Ferit Gedik davasında bıçak çekildi
Tarih: 04.03.2015 - 23:55
Kategori: Şehir

Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor.

Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor.

Salon bulunamadığı gerekçesiyle beş kez ertelene dava öncesi alınan güvenlik önlemleri dikkat çekerken, duruşmada bir tutuksuz sanığın izleyicilere bıçak çektiği iddia edildi. 

ANNE NURAY GEDİK’E ‘SENİ KESERİM’ TEHDİDİ

Hasan Ferit’in ailesinin avukat Ebru Timtik ise, sanıklardan birinin kimlik tespiti sırasında anne Nuray Gedik’e kafa sallayıp elini boynuna götürerek ‘seni keserim’ şeklinde işaret yaptığını belirtti. Timtik, suç duyurusunda bulunmak istediklerini söyledi. Bir başka sanık ise duruşmayı izlemek ve aileye destek vermek isteyen CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün ‘yerinin burası değil, Meclis olduğunu’ söyledi ve dışarı çıkmasını istedi.

ANNE GEDİK: İYİ BAKIN GÖZÜME

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Adalet Bakanlığı'ndan davanın nakli yönünde görüş gelmediği için tutuklu sanıklar getirilmiyordu. Bu celse ise 22 tutuklu sanık getirildi. Tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirildiği sırada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik sanıklara dönerek, "İyi bakın gözüme" dedi. Jandarma, tutuklu sanıkların etrafında adeta etten duvar ördü. Duruşmaya Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da destek için geldi.


DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK

İzleyicilerin salona alınmasının ardından 2 tutuksuz sanık duruşma salonuna alındı. Tutuksuz sanıklar, izleyicilerin olduğu bölüme oturtulmak istendi. Bu nedenle izleyiciler ve tutuksuz sanıklar arasında çıkan gerginlik arbedeye dönüştü. Arbede adliye koridorlarında da sürdü. O anlar izleciler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği arbede de tutuksuz sanıklar salon dışına çıkarıldı, bir süre sonra tekrar alındı.

ADLİYE ÇEVRESİNDE ÖNLEMLER

Öte yandan polis, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde güvenlik önlemi aldı. Adliye önünde toplanan gruplar, "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" yazılı pankart açtı. Davayı izlemeye gelenler, Grup Yorum üyelerinin şarkı ve türküleriyle halay çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları