loading
close
SON DAKİKALAR

‘Hayır'cılara şerefsiz diyen, işten atmakla tehdit eden AKP'li başkana Soylu zırhı

‘Hayır'cılara şerefsiz diyen, işten atmakla tehdit eden AKP'li başkana Soylu zırhı
Tarih: 20.02.2018 - 09:21
Kategori: Gündem

‘Hayır’cılara “şerefsiz” diyen Düziçi’nin AKP’li Başkanı Namlı hakkında soruşturma açılmasına, Soylu’nun imzasıyla izin verilmedi

Şaibeli anayasa değişikliği referandumu öncesinde ‘Hayır’ oyu kullanacaklara “şerefsiz” diyerek hakaret eden ve ‘Evet’ oyu vermeyecek çalışanlarını işten atmakla tehdit eden Osmaniye’nin Düziçi Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Ökkeş Namlı’ya soruşturma açıklamasına valilik izin vermedi. BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘oluru’ ile Osmaniye Valiliği, AKP’li Namlı hakkında ‘işlem yapılmamasına’ karar verdi.

Gazeteci Recai Aksu ile Ahmet Muhtar Ceyhan ve Mustafa İncesu isimli yurttaşlar, 16 Nisan’daki şaibeli anayasa referandumu öncesinde, ‘Hayır’cılara hakaret eden ve ‘Evet’ oyu kullanmayacak belediye çalışanlarını işten çıkartmakla tehdit eden AKP’li Namlı hakkında Hacıbektaş Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulundu.

Valilik: Tehdit yok

Osmaniye Valiliği ise, Namlı hakkında ‘işlem yapılmamasına’ karar verdi. Valilik, Namlı’nın bu sözlerle “AKP’ye ihanet eden FETÖ elemanlarını kastettiğini” iddia etti. Valilik, Namlı hakkındaki araştırmanın ardından; belediyede tehdide maruz kalan personel olmadığını da öne sürdü. Osmaniye Valiliği’nin söz konusu yazısında şu ifadelere yer verildi: “Namlı’nın AK Parti ekmeği yiyenler demekle, kendisinin üyesi olduğu AK Parti içinde ihanet eden FETÖ elemanı kişileri kastettiğini belirtiğinden hakkında işlem yapmaya gerek olmadığından, işlemden kaldırma onayı alındığı, Namlı’nın tehdit ettiği, işten çıkardığı eve oyu vermezsen seni işten çıkarırım dediği hiçbir belediye çalışanın Osmaniye Valiliği ve Düziçi Kaymakamlığı’na, yine aynı şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatlarının olmadığı, bu konuda mağdur olan kimsenin de bulunmadığı, daha önce yapılan araştırma konusu haricinde yeni bir değişiklik olmadığı, aynı konuda tekrar araştırma yapmaya gerek bulunmadığı anlaşıldığından Namlı hakkında ön inceleme yapılmasına gerek olmadığı belirtilmektedir.”

İçişleri Bakanlığı’nın yargılamaya izin vermemesine itiraz eden Aksu, itiraz dilekçesinde, “Ökkeş Namlı isimli şahıs, FETÖ elemanı şahısları kast ettiğini ifade ediyor. Ancak kimi kastettiğini belirten bir açıklaması yok. Halkı kin nefret oluşturacak şekilde tahrik etmek suçu için şikâyet koşulu aranmaz. Bakanlık ve Cumhuriyet savcılıkları resen harekete geçmelidir” ifadelerine yer verdi.

***

AKP’li başkan ne demişti?

AKP’li Başkan Ökkeş Namlı, şaibeli referandum öncesinde, şu ifadeleri kullanmıştı: “Ben bunu konuşmazsan Ökkeş Namlı işi biraz gevşetti derler. AK Parti döneminde işe giren, İŞKUR’dan çalışan, emekli olan, ‘evet’ vermediğiniz zaman, bu ülkenin vebali, günahı boynunuza olsun. AK Parti’li ilçe başkanını, belediye başkanını, milletvekillerini hiç kimse aldattığını zannetmesin. Aldatan, aldatılan siz olursunuz. Hem ekmeği yiyip, hastaneye gidip, öyle bir kişilik yerde iki kişilik yemek yemek, ondan sonra da ‘Ben hayırcıyım’ demek, bu ülkenin bugünkü durumu, bize olan iç ve dış saldırılara karşı bunu diyen şerefsizdir, şerefsizdir, şerefsizdir. Oy vermiyorsa, AK Parti’nin ekmeğini yiyorsa, haram zehir zıkkım olsun. Seçimden sonra hiç zannetmeyin ki, hayır diyenleri, ilçe başkanımız burada, milletvekillerimiz burada, sizlerin çoluk çocuğu dururken, onları orada koyarsan namerdim.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları