loading
close
SON DAKİKALAR

HD video çeken Blackberry geldi

HD video çeken Blackberry geldi
Tarih: 12.09.2011 - 11:43
Kategori: Bilim & Teknoloji

Dokunmatik ekran ve QWERTY klavyeye sahip yeni BlackBerry Bold 9900 bugün satışa çıkıyor...

BlackBerry kullanıcılarının alışkın olduğu QWERTY klavyeyi muhteşem bir dokunmatik ekran deneyimiyle birleştiren ve bugüne kadar üretilmiş en ince BlackBerry akıllı telefon olan BlackBerry Bold 9900, Turkcell tarafından 12 Eylül’den itibaren müşterilerin beğenisine sunulacak.

Turkcell’in hem bireysel hem de kurumsal müşterileri BlackBerry Bold 9900 akıllı telefonuna, hizmet paketi dahil ayda 90,90TL’den başlayan taksitlerle sahip olabilecek. Hizmet paketi aylık 1 GB data kullanımı ile internet erişimi ve 10 adede kadar e-posta adresi tanımlama olanağı sunuyor. Hizmet paketi ayrıca, uygulama keşfi için BlackBerry’nin resmi uygulama mağazası BlackBerry App World’e, BBM’e (BlackBerry Messenger) ve Facebook ile Twitter gibi popüler sosyal ağlara erişim imkanı sağlıyor.

BlackBerry Bold 9900 şu ana kadar üretilmiş en ince BlackBerry akıllı telefon (sadece 10.5 mm) olmakla birlikte yüksek performanslı klavyesi ve dokunmatik ekranı BlackBerry Bold’un sevilen tasarımına entegre edilen ilk cihaz olma özelliğini de taşıyor. Yeni BlackBerry Bold 9900 aynı zamanda NFC (Near Field Communications) teknolojisinin gömülü olduğu ilk BlackBerry markalı akıllı telefon. NFC teknolojisi, donatıları eşleştirme veya tek bir dokunuşla SmartPoster etiketlerini okuyabilme gibi birçok heyecan verici yeni özellik sunuyor. 

Yeni BlackBerry Bold 9900’ın desteklediği işletim sistemi BlackBerry 7, daha hızlı ve daha akıcı bir web taraması deneyimi sağlayan yeni nesil bir BlackBerry tarayıcısı sunuyor ve bu özelliğiyle sektörün en iyileri arasında yer alıyor. Gelişmiş WebKit tarayıcı motorunun üstün performansının BlackBerry 7’li akıllı telefonlar ile gelen güçlü donanımla bir araya gelişi, tarayıcı performansını bir önceki işletim sistemlerine göre önemli ölçüde geliştiriyor. BlackBerry 7 ile çalışan telefonların tarayıcı performansları; BlackBerry 6 ile çalışan akıllı telefonlara oranla % 40, BlackBerry 5 ile çalışan akıllı telefonlara oranla ise % 100 daha hızlı bir performans sergiliyor.* Yeni nesil BlackBerry tarayıcısının geliştirilmiş özellikleri arasında, daha akıcı bir web gezinme deneyimi için geliştirilmiş zoom özelliği ve olağanüstü oyun ve video deneyimi için geliştirilmiş HTML5 performansı bulunuyor. 

RIM’in yeni BlackBerry 7 işletim sistemi destekli akıllı telefonları Liquid Graphics teknolojisine de sahip. Söz konusu teknoloji, hızlı ve akıcı grafikler içeren yüksek duyarlılığa sahip dokunmatik bir arayüz sunmak için yüksek performanslı grafik işlemcisini hızlı bir CPU (merkez işlemci birimi) ve çarpıcı bir ekranla bir arada sunuyor. 

BlackBerry 7 işletim sistemi aynı zamanda artırılmış verimlilik ve uyumluluk için çok sayıda yüklenmiş olarak sunulan uygulama ve entegre işlevsellik özelliklerine de sahip. Güçlü doküman düzenleme özelliği ve cihazın içine yüklenmiş olarak gelen PDF doküman görüntüleme özelliğiyle Documents To Go’nun premium versiyonu artık ücretsiz olarak BlackBerry akıllı telefonlarda sunuluyor. BT kontrollerinden ödün vermeden kullanıcıların hem işte hem de özel hayatlarında BlackBerry akıllı telefon deneyiminden tamamıyla yararlanmalarını  sağlayan BlackBerry Balance artık BlackBerry 7’ye sahip BlackBerry akıllı telefonlara entegre olarak geliyor. Ayrıca, popüler olan kapsamlı araştırma kabiliyetine artık ses komutu ile araştırma özelliği de eklendi. Kullanıcılar artık internette veya telefonlarında yapmak istedikleri herhangi bir araştırmayı ses komutu ile  yapabiliyor. 

BlackBerry Bold 9900’ün üstün özellikleri arasında ayrıca dahili GPS/aGPS, HD video kaydını destekleyen 5.0 MP kamera, Dual-Band Wi-Fi (802.11 2.4 GHz b/g/n ve 5 GHz a/n) , Bluetooth® 2.1+EDR desteği, Tri-Band HSPA+, Quad-Band GSM/EDGE kablosuz ağ desteği, 1230 mAh çıkartılabilir ve şarj edilebilir batarya da sayılabilir.

* BlackBerry 7 işletim sistemi gerektiriyor. RIM tarafından Temmuz 2011’de yapılan test ortalama sayfa yükleme hızı ölçü alınarak ve BlackBerry 7’nin önsürümü kullanılarak yapıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları