loading
close
SON DAKİKALAR

HDK-HDP bileşenlerinden çağrı

HDK-HDP bileşenlerinden çağrı
Tarih: 04.08.2015 - 12:40
Kategori: Siyaset

3 Ağustos 2015 tarihinde HDP Genel Merkezinde HDK-HDP bileşenleri toplantısından emek, barış ve demokrasi güçlerini barış mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

3 Ağustos 2015 tarihinde HDP Genel Merkezinde HDK-HDP bileşenleri toplantısından emek, barış ve demokrasi güçlerini barış mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

''HDK ve HDP'nin bütün bileşenleri bu saldırılara karşı birlikte mücadeleyi yükseltecektir. Emek, barış ve demokrasi güçlerini de barış mücadelesini yükseltmeye ve HDP’yle dayanışmaya çağırıyoruz.'' denildi.

3 Ağustos 2015 tarihinde HDP Genel Merkezinde gerçekleştirilen HDK-HDP bileşenleri toplantısının sonuç bildirgesi şöyledir:

''HDK HDP bileşenlerinin temsilcileri, genel başkanları, eşsözcüleri ve eş genel başkanları olarak, Suruç katliamında yaşamını yitiren 31 sosyalist genci anıyor, bu katliamın arkasındaki bütün ilişkiler açığa kavuşturuluncaya ve adalet sağlanıncaya değin mücadeleyi yürüteceğimizi ifade ediyoruz. Hükümetin bu katliamdaki sorumluluğunu örtmek için katliamı unutturmasına, yaşamını yitiren gençlerimizi ve hatta HDP'yi bu katliamın sorumlusu ilan etmesine izin vermeyeceğiz. 

Yine, Kandil Bölgesinde yer alan Zergele Köyü'nde uçaklarla yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren 10 köylüyü anıyor, ailelerinin ve Kürt halkının büyük acısını paylaşıyor, bu katliamı lanetliyoruz.
Bir süredir kan, çatışma, ölüm ve savaş iklimine sokulan ülkemizi bu iklimden çıkartacak barış, eşitlik, özgürlük mücadelesinde birlikte yürüyeceğiz. 

Geçici AKP hükümeti, Saray'ın savaş ilanıyla birlikte kalıcı ve fiili bir hükümete dönüştürülmek istenmektedir. Erdoğan'ın ilan ettiği savaşla birlikte toplumumuzun barış umutları bir kez daha bastırılmakta, politik hak ve özgürlükler askıya alınmaktadır. Bu karanlık gidişi durdurmak için “çift taraflı ateşkes ve Dolmabahçe Mutabakatı zemininde müzakerelere geri dönüş” çağrısını yapıyoruz. Bu hedefle barış mücadelesini bulunduğumuz bütün alanlarda yükselteceğiz. AKP'nin izlediği 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını tanımama, HDP'yi yıpratma, halklarımızın barış isteğini tanımama siyaseti kaybedecektir.

Bu savaş politikasının hedefinde, esas olarak, seçimlerde etrafında birleştiğimiz Halkların Demokratik Partisi (HDP) bulunmaktadır. HDP'yi kapatmak, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'a siyasi yasak getirmek, HDP milletvekillerine komplolar kurmak gibi saldırılara karşı kenetlendiğimizi belirtmek isteriz.
HDK ve HDP'nin bütün bileşenleri bu saldırılara karşı birlikte mücadeleyi yükseltecektir. Emek, barış ve demokrasi güçlerini de barış mücadelesini yükseltmeye ve HDP’yle dayanışmaya çağırıyoruz.''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları