loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'den İmralı açıklaması

HDP'den İmralı açıklaması
Tarih: 25.11.2014 - 19:33
Kategori: Siyaset

HDP: 'Heyetimiz Genişletilmiş haliyle 30 Kasım Pazar günü İmralı'ya gidecek ve Öcalan ile bir görüşme yapacak'.

HDP: "Heyetimiz Genişletilmiş haliyle 30 Kasım Pazar günü İmralı'ya gidecek ve Öcalan ile bir görüşme yapacak".

HDP heyeti, genişletilmiş şekliyle, 30 Kasım Pazar günü Abdullah Öcalan ile görüşecek. Partinin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, heyetin İmralı Adası'nda, Abdullah Öcalan ile toplantı gerçekleştirmek üzere yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı yetkililerinden yanıt geldiği bildirildi. HDP heyetinin, genişletilmiş şekliyle, 30 Kasım Pazar günü İmralı Adası'nda Öcalan ile görüşeceği kaydedildi.

Kobani eylemleriyle kesilen HDP heyetinin ziyaretleri yeniden başlıyor. Heyet, Pazar günü Öcalan'la görüşecek. Son anda bir değişiklik olmazsa, heyete iki yeni isim dahil edilecek. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı heyetinin 6-7 Ekim'deki Kobani eylemleri sonrası kesintiye uğrayan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmesi yeniden başlıyor.

HDP'liler bu haftasonu İmralı'ya gidecek. Heyette yer alan HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bu Pazar günü İmralı Adası'na gidecek. Bu ziyarette heyete yeni isimler eklenmesi gündemde.

HDP'DEN ZİYARETE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Halkların Demokratik Partisi, İmralı heyetine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "HDP Heyetinin İmralı Adası'nda Öcalan'la toplantı gerçekleştirmek üzere yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı yetkililerinden yanıt geldi. HDP Heyeti, genişletilmiş şekliyle 30 Kasım Pazar günü İmralı Adası'na giderek Öcalan'la toplantı gerçekleştirecek" ifadelerine yer verildi

İKİ YENİ İSİM DE İMRALI'YA GİDEBİLİR

Hükümet ile HDP arasındaki görüşmelerde gündeme gelen ve Öcalan'ın da talep ettiği heyetin genişletilmesi de hayata geçiriliyor. Son anda bir değişiklik olmazsa, HDP heyetinin bu Pazar günkü ziyaretine iki yeni isim dahil edilecek. Genişletilmiş heyetin içinde yer alacak olan isimlerin Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı eski DEP milletvekili Hatip Dicle ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nden (DÖKH) Ceylan Bağrıyanık olması bekleniyor.

Dicle: Gidersem 21 yıl sonra Öcalan ile görüşeceğim

'MUTLAK EYLEMSİZLİK' KONUŞULACAK

Bir ay sonra gerçekleşecek görüşmede kritik konuların konuşulması bekleniyor. Bunların başında, Hükümet'in "kamu düzeninin sağlanması" olarak ifade ettiği "mutlak eylemsizlik" konusu geliyor. "3. Göz" olarak tanımlanan İzleme Kurulu'nun kurulması, İmralı'da Öcalan için sekretaryanın oluşturulması da konuşulacak konular arasında. 

KOBANİ EYLEMLERİ GÖRÜŞMELERİ DURDURDU

HDP'in İmralı heyeti son olarak 1 Ekim 2014'te Öcalan'la görüşmüştü. Bu görüşmeden sonra, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Türkiye'de 6-8 Ekim'de yaşanan ve 40'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği olaylar yaşandı. Olaylarla birlikte çözüm süreci kesintiye uğrarken, HDP heyetinin, İmralı'ya gitmesi de askıya alınmıştı. Tıkanıklık, hükümet ile HDP'nin geçen hafta yaptığı görüşmeler sonrası aşılmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları