loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li milletvekilinden Binali Yıldırım'ın sırasına kelepçe

HDP'li milletvekilinden Binali Yıldırım'ın sırasına kelepçe
Tarih: 26.10.2016 - 17:54
Kategori: Siyaset

HDP'li Beştaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu'na getirdiği 'kelepçe' ile protesto etti. Beştaş kelepçeyi ilk önce başbakanın genel kurulda oturduğu sıraya, daha sonra da kürsüye bıraktı.

HDP'li Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu'na getirdiği 'kelepçe' ile protesto etti. Beştaş kelepçeyi ilk önce başbakanın genel kurulda oturduğu sıraya, daha sonra da kürsüye bıraktı.

TBMM Genel Kurul'unda söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasının hukuksuz bir işlem olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Kürt halkının gözbebeği olduğunu vurgulayan Beştaş, AKP sıralarına doğru “Kesintisiz darbe sürecine karşılık kesintisiz direniş süreci bugünden itibaren başlamıştır ve biz demokratik tepkimizi her zeminde göstermeye devam edeceğiz. Sizin siyaseten söyleyecek bir sözünü yok. Siz zorbalıkla zulümle baskıyla ve işkenceyle bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorsunuz. Bizimle siyaseten çarpışamıyorsunuz belediye başkanlarını, il başkanlarını alıyorsunuz" diye konuştu.

Beştaş,yanında getirdiği kelepçeyi, genel kurul salonunda başbakanın oturduğu sıraya bıraktı. Beştaş daha sonra kelepçeyi konuşma yapılan kürsüye bırakarak yerine gitti.

Sataşmadan dolayı söz alan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Beştaş'a "Burada kelepçelerle şov yapmak hakkınız değildir. Buradan farklı bir olay çıkarılmaya çalışılıyor ki bu yargı sürecini etkilemek demektir. Ya siyaset yapacaksınız yada bu örgütle aranıza mesafe koyacaksınız" diye konuştu.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları