loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti 5. gününde

HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti 5. gününde
Tarih: 19.08.2017 - 17:29
Kategori: Siyaset

HDP'nin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda tuttuğu Vicdan ve Adalet Nöbeti 5. gününde de sürdü.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir Gündoğdu Meydanında devam eden Vicdan ve Adalet Nöbetinde basın açıklaması yaptı. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kürkçü, şöyle konuştu:

"Dünya İzmir’in orta yerindeki şu kafesin içinde polis kıtaları eşliğinde kuşatılanların ülkenin üçüncü büyük siyasi partisinin milletvekilleri olduğunu öğrendiğinde soracaktır elbet: “Türkiye’de ne var demokrasi mi, bu neyin demokrasisi” diye? Bu partinin eş başkanlarının, bu kafesteki ‘özgür’ vekillerin söylediklerinin aynısını söyledikleri için 9 aydır hapiste olduğunu işiten dünya soracaktır elbet “Türkiye’de adalet mi var, ne adaleti” diye. Dünya Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiserliğinin, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisreliği’nin “katliam” raporlarına bakacak ve Cizre’de, Sur’da, Silopi’de, Nusaybin’de, Gewer’de insanların aylar boyunca 7 gün 24 saat sokağa çıkma yasaklarıyla kuşatıldığını, yüzü aşkın insanın “terörle mücadele” adı altında Cizre’de sığındıkları evlerin bodrumlarında göz göre göre yakıldığını hatırlayacak ve soracaktır elbet “Türkiye’de vicdan var mı?” diye. Bütün bu gerçekleri haberleştiren Ahmet Şık, Kadri Gürsel, İnan Kızılkaya, onları savunan Murat Çelikkan gibi gazetecilerin hapiste olduğunu, binlerce bilim insanının Firavun’un öğrenilmesini istemediği hakikatleri araştırdıkları için üniversiteden kovulduğunu bilen ve bu vesileyle yeniden hatırlayan dünya sormayacak mıdır bu ülkede demokrasi, özgürlük, vicdan ve adalet var mı diye?"

Sürekli kriz rejimi

"20 Temmuz 2016 darbesi ve 16 Nisan 2017 hileli referandumuyla birlikte Erdoğan ve Bahçeli, parlamento dışındaki destekçileriyle birlikte suçun yasa haline gediği bu haramilik düzenini topluma dayattılar. Bu düzen her gün yeni bir suç işlemeden, toplumun geri kalanının haklarını çiğnemeden sürdürülemez. Bu bir sürekli kriz rejimidir. Olağanüstü bir rejimdir. Hayali istikrarına ancak faşizmin tepeden tırnağa bütün topluma giydirilmesiyle bir olağanüstü devlette kavuşabilecek bir rejimdir bu."

Yüzde 15 oy kaybetti hırstan mosmor oldu

"Erdoğan-Bahçeli-Ergenekon ittifakının hiç durmadan suç işlemek zorunda olmaları, hiçbir adil seçimi kazanamayacakları şekilde durmaksızın seçmen desteğini yitirmekte olmalarından. AKP’nin kendi kamuoyu araştırma şirketinin en son araştırmasının gösterdiği gerçek AKP’nin en son seçime göre yüzde 15 oy kaybettiğidir. Seçim adaleti ve seçim güvenliğinin sağlandığı hiçbir seçimi kazanamayacağını bildiği için, her gün anketlere bakıp hırstan mosmor kesildiği için AKP Genel Başkanı Sevgili eşbaşkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve vekillerimizden sonra CHP milletvekilleri ve Genel Başkanı’nı da hapisle tehdit etmeden duramıyor.

Erdoğan rejimi gücünü haksızlığından alan bütün diktatörlükler gibi iki dayanak üzerinde duruyor birincisi şiddet, ikincisi ultra-milliyetçilik. Her ikisini de mazur ve meşru göstermek için daimi bir iç ve dış savaş tehdidini sürekli besliyor."

Almanya seçimlerine burunlarını sokuyorlar

"Kendi meczup siyasetlerine destek vermediği için Almanya seçimlerine burunlarını sokuyor, Türkiyelileri Alman müesses nizamı karşısında bir dayanak olarak gördükleri sol partilere değil, kendi kurdukları faşist partiye ya da Alman faşistlerine oy vermeye çağırıyorlar. Böylece Merkel’e de bir ders vereceğini sanan Erdoğan’a akılsız danışmanları 61 milyon seçmenin oy kullandığı Almanya’daki 1,5 milyon civarında Türkiyeli seçmen olduğunu ve bunların sadece yüzde 7’sinin Merkel'in partisine oy verdiğini söylemeyi unutmuş olmalılar. Yani söylediklerinin hiçbir karşılığı yok."

Erdoğan’ın model aldığı şey Guantanamo rejimi değil IŞİD rejimi

Bunun kolay olmadığını biliyoruz. Erdoğan’ın model aldığı şeyin Guantanamo rejimi değil IŞİD rejimi olduğunu görüyoruz. Guantanamo’da uygulanan rejim ABD’nin kendi topraklarında uygulayamadığı için Küba’da uyguladığı bir rejimdir. Amerikan topraklarında kanun dışıdır. Bizim bu rejimle tanışmamız IŞİD’in Suriye’de tutsak ettiği insan hakları savunucuları, devrimcileri idam ederken Guantanamo’nun bir yankısı olan kırmızı üniformalardan tanıdık.

Türkiye’nin siyasi tutsakları o elbiseleri giymezler

Şimdi Erdoğan “ben size bu üniformalardan giydireceğim” diyor. Bunu deneyebilirsin. Bunu deneyen pek çok hükümet oldu. Türkiye’nin siyasi tutsakları bu elbiseleri giymezler. Kendilerini küçük düşüren bir hapishane rejimine razı olmazlar.

Kürdistan’ın doğası Ege’nin Ege’nin doğası Kürdistan’ın

Eğer Kürtler sömürgeci rejim altında boyunduruk altına alınmazsa faşizme ihtiyaç kalmaz. Sömürgecilik yapmayacaksanız faşizme ihtiyacınız olmaz. Türkiye’nin batısına henüz bu dalgalar vurmadı diye düşünmeyin. Seferihisar’ın çamlıkları askerler eliyle yakılırsa ne hissedecekseniz Dersimliler onu hissediyor. Ege’nin ekolojistleri, çevrecileri Egenin toprağı suyu için gösterdikleri özeni Dersim için de göstersinler. Adalet ve Vicdan bunu gerektirir. Kürdistan’ın doğası Ege’nin Ege’nin doğası Kürdistan’ın. Hasankeyf’teki kültürel mirasın savunulması bizim adalet ve vicdan arayışının tamamlayıcı bir parçası. Kendisini Hasankeyf'e zincirlerle bağlayan Mehmet Ali Aslan vekilmize binlerce selam olsun.

HDP 10 katıyla dayanışmaya hazır

Bu vicdan ve adalet nöbeti bittiğinde herkesin evi vicdan ve adalet eylem alanı olacak. Herkesin kenti vicdanın ayaklandığı mekanlar olacak. İzmir’de arkamızda bu sesi bırakarak ayrılıyoruz. Ama bu daha başlangıç. Vicdan ve adaletin gereği her alanda yerine gelinceye kadar milletvekillerimiz hapisten çıkıncaya kadar, faşizmle mücadelemizi kazanıncaya kadar devam edeceğiz. Hepinizin yaratıcılığına, hayallerine, dualarına ihtiyacımız var. HDP 10 katıyla dayanışmaya hazırdır."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları