loading
close
SON DAKİKALAR

HDP, TBMM’de 'barış nöbeti' tuttu

HDP, TBMM’de 'barış nöbeti' tuttu
Tarih: 06.02.2019 - 09:45
Kategori: Siyaset

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevinin 90. gününde, HDP, TBMM’de 'barış nöbeti' tuttu.

Leyla Güven’in açlık grevine başlamasının ardından konuyu çeşitli eylemlerle gündemde tutan HDP’nin adresi bu kez TBMM oldu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, partisinin grup toplantısında TBMM’de barış nöbeti tutacaklarını duyurmasının ardından Genel Kurul’a geçen HDP’li milletvekilleri sabah saatlerine kadar Genel Kurul’dan ayrılmadı. 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile HDP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu kapandıktan sonra Genel Kurul’dan ayrılmadı ve barış nöbetini sabaha kadar sürdürdü.

Sloganlar, zılgıtlar eşliğinde Leyla Güven ve açlık grevine devam eden 314 kişinin talebini dile getiren HDP milletvekilleri, zaman zaman sosyal medya hesaplarından yaptıkları yayınlarla da konuyu gündeme taşıdı.

Barış nöbeti, sabah saatlerinde sona ererken HDP’nin ilerleyen günlerde de farklı eylemlerle açlık grevlerini ve açlık grevi direnişçilerinin tecridin kaldırılması yönündeki talebini gündeme getireceği ifade edildi.

Açlık grevlerindeki son durum

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, cezaevinde tutulduğu sırada, PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin sonlanması ve diyalog sürecinin yeniden başlaması talebiyle açlık grevine başlamıştı. Güven’in ardından cezaevlerinde 295 siyasi tutsak, Erbil, Galler ve Strazburg’ta da 19 siyasetçi ve aktivist de aynı taleple açlık grevine başladı. HDP’nin TBMM’de 'Barış Nöbeti' tuttuğu 5-6 Şubat tarihleri itibariyle 315 kişi İmralı Adası’nda tutulan Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde. Leyla Güven'in 8 Kasım 2018 tarihinde başladığı açlık grevi 6 Şubat itibariyle 91. gününe girdi ve Güven’in sağlık durumu her geçen gün ağırlaşıyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları