loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Pervin Buldan: Biz başkanlık değil, parlamenter sistemin tekrar hayata geçmesi için çalışacağız

HDP'li Pervin Buldan: Biz başkanlık değil, parlamenter sistemin tekrar hayata geçmesi için çalışacağız
Tarih: 23.05.2018 - 16:36
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi kısa bir değerlendirmede bulunan Buldan 24 Haziran seçimlerine ilişkin konuştu.

Açılış öncesi kısa bir değerlendirmede bulunan Pervin Buldan "Biz başkanlık değil, parlamenter sistemin tekrar hayata geçmesi, Selahattin Demirtaş’ın bu ülkenin Cumhurbaşkanı olması için çalışacağız" dedi. 

Halka "Verdiğiniz oylar bu ülkenin barışına hizmet edecektir." diyerek seslenen HDP'li Buldan "Oylarınız milletvekili arkadaşlarımızın cezaevinden çıkmasını sağlayacaktır. Oylarınız Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı olmasını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Pervin Buldan'ın konuşması şöyle:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi kısa bir değerlendirmede bulunan Buldan, şöyle konuştu: 

Bu seçim büromuzun 24 Haziran’da yapılacak seçimlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum, 12 milletvekili kazanmamıza katkı sağlamasını umuyorum. 

AKP’den bıkanlar 24 Haziran’da sandığa gidecek 

24 Haziran seçimleri Kürtler için, Türkler için, Süryaniler için, Sünniler için, Aleviler için, kadınlar için, gençler için, kısacası hepimiz için bir dönüm noktasıdır. 24 Haziran seçimlerinde 16 yıllık AKP iktidarından bıkmış olanlar, AKP iktidarını bitirmek isteyenler, AKP’ye ders vermek isteyenler, onları sandığa gömmek isteyenler o sabah gidip oylarını kullanacaklar. 

Kerkük’e gidenler, Afrin’e gidenler 24 Haziran’da hesap vereceksiniz

Bu ülke 16 yıldır AKP iktidarından hiçbir hayır görmemiştir. Bu ülkede en büyük zulümü, en büyük acıyı yaşatanlar, anaların gözyaşlarının dökülmesine sebep olanlar derslerini 24 Haziran’da alacaklardır. Milletvekillerimizi tutuklayanlar, belediye başkanlarımızı rehin alanlar, Kerkük’e gidenler, Afrin’e gidenler 24 Haziran’da hesap vereceksiniz. 

Kimse Kürt halkının oylarını çantada keklik sanmasın 

Bizler bu ülkede başta barış meselesi olmak üzere adaletin, insan haklarının tesis edilmesi, Kürt sorununun, toplumun tüm sorunlarının çözümü için yola çıktık. Bugüne kadar bizlere yaşatılanlar bizim vicdanımızda farklı bir yer aldı. Bundan sonra kimse Kürt halkının oylarını çantada keklik sanmasın. Başta Kürtler olmak üzere bu ülkede ötekileştirenler, yok sayılanlar HDP çatısında güçlerini birleştirdiler. Burada Amed’de, Kürt ittifakıyla beraber hiçbir şeye izin vermeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. 

Verdiğiniz oylar bu ülkenin barışına hizmet edecektir

Ülke bir seçime girecek, ilk defa başkanlık için oy kullanılacak. Ancak biz başkanlık değil, parlamenter sistemin tekrar hayata geçmesi, Selahattin Demirtaş’ın bu ülkenin Cumhurbaşkanı olması için çalışacağız. Verdiğiniz oylar bu ülkenin barışına hizmet edecektir. Oylarınız milletvekili arkadaşlarımızın cezaevinden çıkmasını sağlayacaktır. Oylarınız Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı olmasını sağlayacaktır. 

Bu ülke ya bu düzene devam diyecek ya da “değiştiriyoruz” diyecek. Bu düzenden rahatsız olanlar tercihini yapacak. Ama bu ülkede ikinci tercihi yapan HDP’nin kardeşliğe ve özgürlüğe olan inancı bu ülkeye demokrasiyi getirecek. Bir oy HDP’ye, bir oy Demirtaş’a. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları